Γιουχάν Κίνα μαζικά τεστ: Εντοπίστηκαν εκατοντάδες ασυμπτωματικά περιστατικά


Γιουχάν Κίνα μαζικά τεστ: Ένα πρόγραμμα μαζικής εξέτασης περισσότερων από 10 εκατομμυρίων κατοίκων της Wuhan στην Κίνα εντόπισε 300 ασυμπτωματικά περιστατικά, αλλά κανένα δεν ήταν μολυσματικό – σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας. Το έργο μαζικής δοκιμής πραγματοποιήθηκε σε δύο εβδομάδες στα τέλη Μαΐου – μετά την άρση του αυστηρού lockdown της πόλης τον Απρίλιο. Η μελέτη δεν βρήκε «βιώσιμο» ιό στις ασυμπτωματικές περιπτώσεις και οι στενές επαφές αυτών των ασυμπτωματικών περιστατικών δεν ήταν θετικές.

Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα προειδοποιεί ότι τα ευρήματά τους δεν δείχνουν ότι ο ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί από ασυμπτωματικούς φορείς. Αντίθετα, αυστηρές μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις όπως η χρήση μάσκας, το πλύσιμο των χεριών, η κοινωνική απόσταση και το κλείδωμα έχουν συμβάλει στη μείωση της μολυσματικότητας του COVID-19. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications, διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Huazhong (HUST) στο Wuhan της Κίνας – σε συνεργασία με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Norwich του UEA. Ο καθηγητής Fujian Song, από την Ιατρική Σχολή Norwich της UEA, δήλωσε: «Η Γιουχάν ήταν η πόλη της Κίνας που επλήγη πιο σοβαρά από την πανδημία COVID-19″.  “Μετά από αυστηρές μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και μέτρα καραντίνας από τις 23 Ιανουαρίου 2020, το κλείσιμο της πόλης τερματίστηκε στις 8 Απριλίου 2020. “Για να εκτιμηθεί ο κίνδυνος μετά το lockdown του COVID-19 στην πόλη, πραγματοποιήθηκε ένα έργο μαζικής εξέτασης περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων της Wuhan μεταξύ 14 Μαΐου και 1 Ιουνίου.

“Αυτό το πρόγραμμα ανίχνευσης εντόπισε 300 ασυμπτωματικά περιστατικά. Αλλά οι καλλιέργειες ιών δεν έδειξαν βιώσιμο ιό στις αναγνωρισμένες ασυμπτωματικές περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν πιθανό να μολύνουν κανέναν άλλο”. Τα ασυμπτωματικά περιστατικά βρέθηκαν σε άτομα ηλικίας μεταξύ 10 και 89 ετών, ωστόσο το ασυμπτωματικό θετικό ποσοστό ήταν χαμηλότερο σε παιδιά και εφήβους ηλικίας κάτω των 17 ετών και υψηλότερο σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Περαιτέρω έλεγχος ιχνηλάτησης από 1174 στενές επαφές από αυτές τις 300 ασυμπτωματικές θετικές περιπτώσεις ήταν σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικός. Ο καθηγητής Song είπε: “Αυτό που μας λέει είναι ότι ο επιπολασμός της μόλυνσης του COVID-19 ήταν πολύ χαμηλός πέντε έως οκτώ εβδομάδες μετά το τέλος της καραντίνας στη Wuhan. “Αυτή η εργασία επιβεβαιώνει ότι η μετάδοση του COVID-19 μπορεί να ελεγχθεί επιτυχώς με καλά εφαρμοσμένες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων της κάλυψης του προσώπου, της υγιεινής των χεριών, της ασφαλούς κοινωνικής απόστασης, της ανίχνευσης συμβάσεων και περιορισμών κλειδώματος. Στην πραγματικότητα, η χρήση μάσκας παραμένει καθολική σε δημόσιους χώρους τώρα στη Γιουχάν”.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ