Υγειονομική περίθαλψη εκπαίδευση: Η υιοθέτηση της εικονικής πραγματικότητας ως “εργαλείο”

Υγειονομική περίθαλψη εκπαίδευση: Μόλις πριν από ένα χρόνο, οι στατιστικές πληροφορίες για τον ρόλο της εικονικής πραγματικότητας (VR) στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης διαπίστωσαν ότι η αγορά είχε αξία 1,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018 και ότι θα αυξηθεί σε 30,40 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026. Η ανάπτυξη προβλέπεται να λειτουργεί σύμφωνα με την υιοθέτηση της  τεχνολογίας αυτής, εκτός από την αυξανόμενη άνεση με online εκπαίδευση.

Οι προβλέψεις περιλάμβαναν επίσης την υιοθέτηση διαδραστικών χώρων πρακτικής που επιταχύνουν την ανάπτυξη, καθώς η εικονική πραγματικότητα μπορεί να προσφέρει ένα οπτικό και ρεαλιστικό περιβάλλον στο οποίο να πάρει τα χέρια, και μπορεί ακόμη και να προσφέρει έναν ασφαλή χώρο πρακτικής για περίπλοκη χειρουργική επέμβαση και διαχείριση πολυπλοκότητας για παράδειγμα. Πράγματι, μια μελέτη των Seymour et al. στη χρήση της χειρουργικής προσομοίωσης VR για πρακτικούς σκοπούς διαπίστωσε ότι, καθώς ήταν ταχύτερα, τα άτομα που εκπαιδεύτηκαν σε VR είχαν πέντε φορές λιγότερες πιθανότητες να τραυματίσουν τον ιστό (σε αυτήν την περίπτωση μια χοληδόχο κύστη) και έξι φορές λιγότερο πιθανό να κάνουν άλλα επιζήμια λάθη.

Στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, λύσεις εικονικής πραγματικότητας υπάρχουν επί του παρόντος ή βρίσκονται σε ανάπτυξη εντός: διαχείριση πόνου. Εκπαίδευση και κατάρτιση; χειρουργική επέμβαση; διαχείριση φροντίδας ασθενών διαδικασίες αποκατάστασης και θεραπείας · και διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD). Παραδείγματα περιλαμβάνουν εξοικείωση προϊόντων σε διαδικασίες ελέγχου λοιμώξεων. θεραπεία μετά το εγκεφαλικό για τη βελτίωση της κίνησης των χεριών και των χεριών. εφαρμογές προσοχής για τη θεραπεία της κατάθλιψης. και περίπλοκες ιατρικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Υπάρχει ακόμη μια προτεινόμενη εφαρμογή που έχει προκύψει, για να υποστηρίξει τα παιδιά και τους νέους με το Autism Spectrum Disorder να βιώσουν με ασφάλεια νέα περιβάλλοντα και σενάρια όπως η πλοήγηση σε ένα αεροδρόμιο. Το πλήρες δυναμικό της εικονικής πραγματικότητας μόλις έχει αξιοποιηθεί, και καθώς διατίθεται περαιτέρω φορητή τεχνολογία, για παράδειγμα για τον ακριβή εντοπισμό της κίνησης των χεριών και των δακτύλων, οι δυνατότητες μπορούν να αυξηθούν πολύ.

Ο αντίκτυπος της Covid-19

Ενώ δεν έχει ακόμη ποσοτικοποιηθεί στατιστικά, της νόσου Covid-19 έχει επιταχύνει σημαντικά αυτήν την καμπύλη ανάπτυξης στη χρήση VR στον τομέα, καθώς η εργασία στο σπίτι, ο έλεγχος των λοιμώξεων και η διαχείριση κινδύνων έχουν ενθαρρύνει και ταχεία παρακολούθηση της υιοθέτησης λύσεων ψηφιακής εκπαίδευσης τον κόσμο. Ως επιχείρηση VR, έχουμε δει μια ανανεωμένη αίσθηση επείγοντος σε έρευνες σχετικά με την τεχνολογία VR για εξ αποστάσεως εκπαίδευση από την έναρξη του Covid-19. Μόλις έγινε προφανές ότι τα πράγματα δεν θα επανέλθουν σε «κανονικότητα» σύντομα, οι εταιρείες έχουν υιοθετήσει φαινομενικά μια νέα ανοιχτή στάση απέναντι στο τεράστιο δυναμικό της απομακρυσμένης σύνδεσης. Υπήρξε επίσης μια περίοδος «εξοικείωσης» με άλλες πλατφόρμες εκτός VR, όπως η υιοθέτηση βιντεοκλήσεων και λογισμικού διαχείρισης που βασίζεται σε σύννεφο.

Υπάρχει πολύ σοβαρός ρόλος για την τεχνολογία VR στην τρέχουσα και μελλοντική διαχείριση πανδημιών. Ως μια λύση που μπορεί να είναι γρήγορη στην ανάπτυξη, εξαιρετικά ρεαλιστική, προσιτή στον εξοπλισμό και πολύ ελκυστική, γίνεται ξαφνικά η βέλτιστη λύση για πολλές μάρκες υγειονομικής περίθαλψης για την εκπαίδευση και υποστήριξη του προσωπικού. Μερικές από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις που έχουμε ήδη δει στον τομέα, και μάλιστα έχουμε κατασκευάσει και αυτές, παρέχουν άμεση πρόσβαση σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, υλικά αναφοράς και εξοπλισμό που δεν είναι προσβάσιμα επί του παρόντος. Το VR αφαιρεί επίσης τους χρήστες από τα όρια της κοινωνικής απόστασης ενώ συνδέει το προσωπικό με εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας και καινοτόμους με έναν ουσιαστικό και οικείο «πρόσωπο με πρόσωπο» τρόπο.

Η εκπαίδευση VR μπορεί και θα ευδοκιμήσει πολύ μετά το Covid-19. Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο οι εμπειρίες εικονικής εκπαίδευσης παρέχουν επί του παρόντος τόσες πολλές ευκαιρίες για να συνεχίσουν τη ζωτική και ικανοποιητική μεταφορά γνώσης και εμπειρίας μεταξύ δύο ανθρώπων, το VR θα συνεχίσει να μας ενδυναμώνει και να μας εμπνέει καλά στο μέλλον. Όχι μόνο αυτό, αλλά και νέες εταιρείες «healthtech» εμφανίζονται συνεχώς, συνδυάζοντας την τεχνολογία αιχμής με τις ιατρικές γνώσεις για την παροχή θεραπείας για ιατρικές παθήσεις.

Το Vivid Vision για την εκκίνηση του Σαν Φρανσίσκο, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί VR για να βοηθήσει στη θεραπεία και τη διόρθωση των σταυρωμένων ματιών και της διαταραχής του Vergence χρησιμοποιώντας ακουστικά VR και είναι ένα από τα πολλά που θα εμφανιστούν τα επόμενα χρόνια. Εν τω μεταξύ, η υιοθέτηση της εικονικής πραγματικότητας επιταχύνεται και είναι μια συναρπαστική στιγμή για τις μάρκες να σκεφτούν πώς μπορούν και μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για να υποστηρίξουν την καινοτομία, την εκπαίδευση και τη φροντίδα των ασθενών.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ