Συχνουρία ψυχολογικό: Γιατί πηγαίνω συνέχεια τουαλέτα


Συχνουρία ψυχολογικό: Γιατί πηγαίνω συνέχεια τουαλέτα. Τα νεύρα και το άγχος μπορούν να μας κάνουν να έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη να πάμε στο μπάνιο. Η συχνή ούρηση είναι μια άλλη επίδραση εκείνων των στιγμών που αισθανόμαστε περισσότερη ανησυχία και άγχος. 

Η ούρηση λόγω άγχους είναι ένα κοινό αποτέλεσμα και μια εμπειρία που μπορεί να είναι πολύ γνωστή σε όλους. Κάτι τόσο φυσιολογικό όσο αντιμετωπίζουμε μια συνέντευξη εργασίας, μια δημόσια έκθεση ή ακόμα και μια ειδική ημερομηνία, μας κάνει ξαφνικά να νιώθουμε ότι είναι άβολα να πάμε στο μπάνιο.

Ο φόβος οξύνει τις αισθήσεις, αλλά το υψηλό άγχος μας παραλύει εντελώς. Η αλήθεια είναι ότι όταν αυτός ο ψυχολογικός μηχανισμός φτάσει σε πολύ υψηλά ποσοστά, ενεργοποιούνται αποτελέσματα που είναι τόσο εντυπωσιακά όσο και περιοριστικά.  Ζάλη, πόνος στο στομάχι, γρήγορος καρδιακός παλμός, τρόμος, υπερβολική εφίδρωση και ακόμη συχνή ούρηση. Τώρα, πέρα ​​από το να είναι κάτι συγκεκριμένο, υπάρχει μια λεπτομέρεια που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βιώνουν αυτό το αποτέλεσμα συνεχώς. Τα παρατεταμένα νεύρα μπορούν να μας κάνουν να εξαρτηθούμε για πάντα από το μπάνιο.

Η συχνή ώθηση ούρησης μπορεί να οφείλεται σε πολλαπλές αιτίες. Λοιμώξεις ούρων, πέτρες στα νεφρά, διαβήτης, κ.α.  Το πρώτο πράγμα, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα για μέρες ή εβδομάδες, είναι να έχουμε μια καλή ιατρική διάγνωση. Ο αποκλεισμός οποιουδήποτε προβλήματος ή ασθένειας είναι απαραίτητος σε όλες τις περιπτώσεις. Τώρα, εάν αυτή η επιθυμία να πάει στο μπάνιο δεν οφείλεται σε κανένα οργανικό πρόβλημα, είναι πολύ πιθανό να υποφέρουμε ούρηση λόγω άγχους. Είναι μια κατάσταση στην οποία αντιμετωπίζετε δυσφορία στην ουροδόχο κύστη και αυξημένη ανάγκη ούρησης. Σε γενικές γραμμές, αυτό το συμβάν είναι συνήθως κάτι συγκεκριμένο στο χρόνο και περιορίζεται σε αυτήν την αγχωτική ή δυσάρεστη κατάσταση όπως, για παράδειγμα, μια εξέταση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ