Ζευγάρι σχέση: Και μαζί και μόνος

Ζευγάρι σχέση: Και μαζί και μόνος. Οι σχέσεις “ενοικίασης” είναι εκείνες όπου μπορεί να υπάρχει τρυφερότητα, σεξ, στιγμές οικειότητας, αγάπης αλλά δεν γίνονται πραγματικά σχέση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κατά κάποιο τρόπο ψευδο-σχέσεις.

Χαρακτηρίζονται επειδή ένα από τα μέρη του “μη-ζευγαριού” αγκαλιάζει ή ερωτεύεται το άλλο άτομο, ενώ το άλλο μέρος δεν το κάνει. Αυτό το δεύτερο μέλος του ζευγαριού, από την άλλη πλευρά, κάνει τη ζωή του, και συνήθως καλεί το άλλο άτομο μόνο όταν το χρειάζεται ή όταν το αισθάνεται. δηλαδή, όταν απαιτεί ικανοποίηση κάποιων αναγκών (σεξουαλικό, συναισθηματικό, υλικό). Εν ολίγοις: το ένα θέλει ενώ το άλλο αφήνει τον εαυτό του να αγαπηθεί.

Τι κρύβεται συνήθως πίσω από τις σχέσεις “μίσθωσης”; Από τη μία πλευρά, ένα άτομο με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση που πείθει τον εαυτό του ότι αυτή είναι η σχέση που θέλει όταν, στην πραγματικότητα, θα ήθελε να πάρει πολλά περισσότερα. Από την άλλη πλευρά, ένα άτομο που αφήνει τον εαυτό του να αγαπηθεί, το οποίο κάνει ήδη καλά σε αυτόν τον τύπο σχέσης και που λαμβάνει ορισμένα οφέλη ως αποτέλεσμα της διατήρησής του (οφέλη, φυσικά, μακριά από το καθαρά αγαπημένο έδαφος). Από την άλλη πλευρά, και όπως έχουμε ήδη προβλέψει, οι σχέσεις ενοικίασης χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι και τα δύο μέλη της ψευδο-σχέσης παρουσιάζουν σημαντική έλλειψη. Με ποια έννοια; Και οι δύο άνθρωποι συχνά έχουν έντονο φόβο να είναι μόνοι τους.

Είναι σύνηθες για αυτόν τον τύπο σχέσης να εμφανίζεται σε μια στιγμή στη ζωή σας όταν αισθάνεστε μοναξιά, φοβάστε, η αυτοεκτίμησή σας ασθενεί λίγο ή απλά όταν προέρχεστε από ένα περίπλοκο στάδιο. Έτσι, αυτή η άτυπη ιστορία εμφανίζεται στη ζωή σας ως η τέλεια λύση για να διασκεδάσετε χωρίς να υποφέρετε, χωρίς να ασχοληθείτε πολύ. Ή έτσι “το πουλάτε”.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ