Αυτοπροστασία: Πώς να βγεις από ναρκισσιστικούς μονολόγους


Αυτοπροστασία: Πώς να βγεις από ναρκισσιστικούς μονολόγους. Έχετε πέσει θύμα εκείνων των ναρκισσιστικών μονόλογων που φαίνεται να μην έχουν τέλος; Έχετε νιώσει ποτέ συγκλονισμένοι από αυτούς και δεν ξέρετε πώς να τους σταματήσετε; 

Έχουμε ακούσει όλοι έμπειρους ανθρώπους χωρίς ευαισθησία που κυριαρχούν στις συνομιλίες με υπερβολική ομιλία και λίγη ακρόαση. Αλλά αν αντιμετωπίζετε μια επιθετική κλίση μεταμφιεσμένη ως “συνομιλία”, μπορεί να αντιμετωπίζετε τον λεκτικό εκφοβισμό των ναρκισσιστικών μονόλογων. Δεν συμμετέχουν όλοι οι ναρκισσιστές στην ανοιχτή λεκτική κυριαρχία, αλλά όσοι το κάνουν μπορεί να είναι αδυσώπητοι στην επιμονή τους να ακουστούν με μικρή ή καθόλου αμοιβαιότητα. Οι ναρκισσιστικοί μονόλογοι μπορούν να κυμαίνονται από γοητευτική κωμωδία έως διαλέξεις δασκάλων έως ατελείωτες ιστορίες για άτομα που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ και μέρη που δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ.

Ανεξάρτητα από το θέμα και το προσωπικό στυλ του ναρκισσιστή, η συνομιλία μετατρέπεται γρήγορα σε θέαμα ανοιχτού στόματος, δεμένο με πλήξη ή ερεθισμό όταν προσπαθείτε να μιλήσετε. Πιθανότατα δεν θα κάνετε τον ναρκισσιστή να σας ακούσει.. Πώς να κόψετε ναρκισσιστικούς μονόλογους; Μην προσπαθήσετε να πείσετε έναν  ναρκισσιστή. Ο απόλυτος ναρκισσιστής θα δώσει αντίποινα. Αφήστε κατά μέρος την υποκειμενική ηθική σας για το τι πιστεύετε για αυτόν.  Δεν χρειάζεται να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.

Οι απόλυτοι ναρκισσιστές θα προσπαθήσουν να σας παγιδεύσουν στις δικές σας ηθικές αμφιβολίες. Ο απόλυτος ναρκισσιστής δεν ενδιαφέρεται για προσβολές ή κακίες. Προσποιούνται ότι νοιάζονται όταν τους βοηθά να προσποιούνται ότι είναι αιώνια σωστοί και δίκαιοι.  Μπορείτε να το αποφύγετε προσπαθώντας να αποστασιοποιήσετε συναισθηματικά από τη συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, η εξουδετέρωση ενός ναρκισσιστή, που ασκείται εδώ και χρόνια, απαιτεί μεγάλη νοημοσύνη και υπομονή. Οι ναρκισσιστές γνωρίζουν τι κάνουν και θα συνεχίσουν να απαιτούν την πλήρη προσοχή σας αρκεί να τους αφήσετε. Το κάνουν επειδή: Θέλουν έλεγχο. Χρειάζονται προσοχή. Βλέπουν τον εαυτό τους ως εμπειρογνώμονες αρχές. Αισθάνονται μεγαλύτερο δικαίωμα να μιλούν. Αισθάνονται δυνατοί κάνοντάς σας να νιώσετε αόρατοι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ