Αυτο-υπέρβαση: Το θάρρος του να υπερβαίνεις τον εαυτό σου


Αυτο-υπέρβαση: Το θάρρος του να υπερβαίνεις τον εαυτό σου, είναι μια έννοια που συνδέεται στενά με την πνευματικότητα και έχει αποκτήσει δημοτικότητα τις τελευταίες δεκαετίες.

Αν και θεωρείται περίπλοκο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μας και ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει διαφορετική αντίληψη σύμφωνα με τις αξίες τους, είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια γενική ιδέα που βασίζεται σε αυτόν τον όρο. Η αυτο-υπέρβαση και η πνευματικότητα συνδέονται στενά. Στην πραγματικότητα, μια από τις εγγενείς ιδιότητες της υπέρ-υπέρβασης είναι η επέκταση της συνείδησης πέρα ​​από τον εαυτό, δηλαδή, προς κάτι υψηλότερο, πιο περίπλοκο και άπειρο που είναι συνήθως θεϊκό ή πνευματικό στη φύση.

Μερικοί άνθρωποι επιτυγχάνουν αυτο-περατότητα μέσω της πίστης τους στον Θεό, ενώ άλλοι μπορούν να το επιτύχουν μέσω της αναγνώρισης κάποιου είδους πνευματικότητας ή ιδέας για την ψυχή. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτοί οι τύποι πεποιθήσεων και αντιλήψεων βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν το νόημα που θα τους οδηγήσει να υπερβούν. Στην πραγματικότητα, η αυτοπραγμάτωση είναι ένας υψηλός στόχος που αξίζει την ανάπτυξη και δεν πρέπει να παραμεληθεί. Ωστόσο ως πραγματικός στόχος, το «επόμενο επίπεδο» της ανάπτυξης θα πρέπει να αυτο – υπέρβαση: ένας στόχος που εστιάζει σε υψηλότερους στόχους από αυτούς που εστιάζουν στο συμφέρον.

Η επίτευξη της αυτο-υπερβατικότητας δεν είναι εύκολος δρόμος, καθώς αντιπροσωπεύει το υψηλότερο στάδιο της ανθρώπινης ανάπτυξης, πέρα από την αυτοπραγμάτωση. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την ανάπτυξή του. Υπό αυτήν την έννοια, η Stephanie Flood προτείνει πέντε δημιουργικούς τρόπους για να επιτευχθεί αυτοπερατότητα εμπνευσμένη από τον Βουδισμό: Εξερευνήστε βασικές τεχνικές διαλογισμού (ακόμα κι αν είστε έμπειρος διαλογιστής). Ενισχύστε τον εαυτό σας με γνώση και σοφία για να χτίσετε την επίγνωση. Μην φοβάστε το ταξίδι, πνευματικά ή σωματικά, για να βρείτε μια ιδέα. Βρίσκοντας τις δικές σας πνευματικές τεχνικές που σας φέρνουν πιο κοντά στον υψηλότερο σκοπό και τον ιδανικό εαυτό. Αυξήστε τις δονήσεις, ζώντας σε ένα θετικό περιβάλλον που ευνοεί την υπέρβαση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ