Θυρίδες – Νέο Ψυχικό: Αυτοψία από το… CSI της ΕΛ.ΑΣ. – Που στρέφονται οι έρευνες

Αυτοψία στο θησαυροφυλάκιο του υποκαταστήματος της τράπεζας, όπου έγινε η κινηματογραφική κλοπή στις θυρίδες του, στο Ψυχικό, πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, μαζί με τους επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας.

Από τον Αλέξανδρο Καλαφάτη

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν σχολαστικά το χώρο, αναζητώντας στοιχεία που μπορεί να έχουν διαφύγει της προσοχής.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει τις λίστες με τα ονόματα των δικαιούχων των θυρίδων.

Αυτό που θα κάνουν από εδώ και πέρα οι αρμόδιοι αστυνομικοί είναι να ελέγξουν ποιοι από τους δικαιούχους έχουν ποινικό παρελθόν και ποιοι από αυτούς επισκέφτηκαν το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας από τις 5 Αυγούστου έως τις 13 Νοεμβρίου. Στο χρονικό διάστημα δηλαδή κατά το οποίο εκτιμάται ότι έγινε η κινηματογραφική κλοπή. Στις 5 Αυγούστου ήταν η τελευταία φορά που ένα από τα τέσσερα θύματα κλοπής επισκέφτηκε τη θυρίδα του, ενώ στις 13 Νοεμβρίου έγινε η αποκάλυψη της διάρρηξης.

Οι θυρίδες είναι εκατοντάδες, περίπου 1400, και έτσι η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο επικεντρώνονται οι έρευνες είναι το εξής.

Οι αστυνομικοί ρώτησαν τα στελέχη της τράπεζας εάν υπήρξαν τεχνικά κλιμάκια ή κλιμάκια απολυμάνσεων που εισήλθαν στο θησαυροφυλάκιο τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν κάποια κλιμάκια που μπήκαν για τέτοιου είδους εργασίες στο χώρο.

Και τα πρόσωπα αυτά μπαίνουν επίσης στο μικροσκόπιο, καθώς οι αστυνομικοί θέλουν να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταθέσεις των μισθωτών των θυρίδων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου χθες Δευτέρα βρέθηκαν κάτοχοι θυρίδων, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα Τρίτη. Υπενθυμίζεται ότι από τις θυρίδες κλάπηκαν –κατά δήλωση των δικαιούχων τους- κοσμήματα αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ και μετρητά που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ