Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πότε ξεκινάει ο 5ος κύκλος – ‘Έσπασε κάθε ρεκόρ η επιστρεπτέα 4


Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ο 4ος κύκλος των κρατικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις έσπασε τα κοντέρ, καθώς πάνω από 400.000 δικαιούχοι θα μοιραστούν περισσότερα από 2 δισ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε χθες, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στον οποίο συμμετείχαν 448.203 επιχειρήσεις.

Το συνολικό ποσό που θα διοχετευθεί προς τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ ενώ ήδη έχουν καταβληθεί 1,53 δισ. ευρώ σε 319.835 επιχειρήσεις.

«Πρωταθλητές» σε μερίδιο Επιστρεπτέας 4 ήταν καφετέριες, υπηρεσίες ταξί ή αγοραίων με οδηγό ιδιόκτητη, εστιατόρια, δικηγόροι, ψητοπωλεία, ταβέρνες, μπαρ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και λιανικό εμπόριο ειδών ιματισμού.

Στον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής προστέθηκαν, αγρότες, «μπλοκάκια» αλλά και νέες επιχειρήσεις με θετικά έσοδα για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο 2020 και βάση αναφοράς τον τζίρο Ιουλίου – Αυγούστου για όσες τηρούν διπλογραφικό σύστημα, και τον τζίρο του 3ου τριμήνου για όσες τηρούν απλογραφικό σύστημα.

Οι ίδιοι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση και στους νέους γύρους Επιστρεπτέας Προκαταβολής που έρχονται με μικρές διαφοροποιήσεις όσον αφορά στους «νέους», ώστε να περιληφθούν στους επόμενους και επιχειρήσεις που ξεκίνησαν την δραστηριότητά τους ακόμη πιο πρόσφατα.

Πότε ανοίγει ο 5ος κύκλος της Επιστρεπτέας

Αρχές Ιανουαρίου αναμένεται ο επόμενος γύρος Επιστρεπτέας Προκαταβολής και συγκεκριμένα ο 5ος με μήνες αναφοράς Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Όπως στον 4ο κύκλο, έτσι και στον 5ο, το 50% της χρηματοδοτικής ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις θα είναι μη επιστρεπτέο, υπό την προϋπόθεση να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος της στήριξης τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των εργαζομένων.

Το προσεχές διάστημα οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τα επιμέρους χαρακτηριστικά της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ