Έλξη σχέσεις: Η δύναμη της εικόνας, της μυρωδιάς και της φωνής

Έλξη σχέσεις: Η επιστήμη της όψης, της μυρωδιάς και της φωνής. Έχεις βιώσει ποτέ άμεση χημεία με κάποιον; Μπορεί να φαίνεται σαν ακαθόριστο συναίσθημα—μια στιγμή όπου κατακλύζεσαι από έλξη προς ένα άτομο που μόλις γνώρισες.

Είναι αυτό το συναίσθημα που κάνει τους ανθρώπους να λένε “Όταν ξέρεις, ξέρεις” ή “Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά” ή άλλες κοινές διακηρύξεις για το πώς η αγάπη λειτουργεί με μυστηριώδεις τρόπους. Η αγάπη μπορεί να είναι μυστηριώδης, αλλά η έλξη δεν είναι. Υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος επιστημονικής έρευνας για την έλξη και το πώς επηρεάζει το σώμα και το μυαλό μας.

Φυσικά, υπάρχουν πράγματα που σκεφτόμαστε πρώτα όταν προσπαθούμε να περιγράψουμε γιατί μας ελκύει κάποιος: την προσωπικότητά τους, την ομορφιά τους ή το χιούμορ τους. Αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνουν πολλά περισσότερα κάτω από όλα αυτά, σε μοριακό επίπεδο. Οι μυρωδιές είναι πιο σημαντικές απ’ όσο ξέρεις. Πολλά από αυτά που μαθαίνουμε όταν μυρίζουμε  έναν πιθανό σύντροφο επικοινωνείται υποσυνείδητα στα συστήματα του σώματός μας. Έχεις ακουστά τις φερομόνες; Μυστικές φερομόνες σε διαφορετικές στιγμές—όταν φοβόμαστε, πεινάμε, και ναι… νιώθουμε ελκυστικοί για κάποιον. Η έλξη μπορεί να σε αγχώσει. Αν έχετε αισθανθεί ποτέ σαν να καίγεστε και  να θέλετε να κάνετε εμετό, δεν κάνετε λάθος. Η κορτιζόλη απελευθερώνεται όταν ερωτεύεσαι κάποιον. Είναι μια απάντηση στο άγχος που μπορεί να σας κάνει ναυτία.

Ερωτευόμαστε τον ήχο. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι όταν μια γυναίκα είναι γόνιμη, η φωνή της ακούγεται πιο σαγηνευτική για τους άνδρες. Και οι γυναίκες αντιδρούν πιο έντονα στους άνδρες με βαθύτερες φωνές. Μια μελέτη συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι οι άνδρες που άκουγαν τη φωνή μιας γυναίκας μπορούσαν να έχουν μυρμήγκιασμα στο δέρμα τους. Το γεγονός ότι αυτό μπορεί να συμβεί με βάση μόνο τον ήχο της φωνής κάποιου είναι εξαιρετικά ωραίο. Όσον αφορά τη φυσική έλξη, η δύναμη των οπτικών στοιχείων είναι αμφίπλευρη. Οι άνδρες φαίνεται να βρίσκουν μια γυναίκα πιο ελκυστική όταν βρίσκεται στην πιο γόνιμη στιγμή του εμμηνορρυσιακού κύκλου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ