Χριστούγεννα Κάστανα: Η χειμωνιάτικη υπερτροφή για τα παιδιά


Χριστούγεννα Κάστανα: Τον χειμώνα, τα κάστανα έχουν την τιμητική τους. Έχουν πλούσια γεύση, μεγάλη διατροφική αξία και μπορούμε να τα απολαύσουμε είτε ψητά, είτε βραστά. Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά χειμωνιάτικα σνακ για τους μεγάλους, αλλά και για τα παιδιά.

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωσή τους;

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα κάστανα είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό των παιδιών και συμβάλλει σε έναν γερό και καλά “θωρακισμένο” οργανισμό.

Κάνουν καλό στην καρδιά

Τα κάστανα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, όπως το μαγνήσιο και το κάλιο.

Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου

Οι καρποί της καστανιάς είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Τα 100 γραμμάτια έχουν 20% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας φυτικών ινών, ενώ δεν περιέχουν καθόλου γλουτένη και μπορούν να καταναλωθούν και από παιδιά που έχουν δυσανεξία.

Είναι πλούσια σε πληθώρα θρεπτικών συστατικών, απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Τα κάστανα περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και πολλά ακόμα  θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα παιδί όσο είναι στην ανάπτυξη.

Δίνουν ενέργεια

Τα κάστανα είναι πλούσια σε θερμίδες, καθώς 100 γραμμάρια έχουν περίπου 300 θερμίδες. Ωστόσο είναι καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης.

Πώς μπορείτε να εντάξετε τα κάστανα στη διατροφή των παιδιών;

Μπορείτε να απολαύσετε τα κάστανα σκέτα, ψητά ή βραστά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα αξιοποιήσετε σε πολλές ακόμα συνταγές για γλυκά σνακ ή και φαγητά, όπως σούπα από κάστανο,

κέικ με κάστανο και σοκολάτα, τσουρέκι με κάστανο και σοκολάτα.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ