Κορωνοϊός εμβόλιο: Στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων με το ήδη υπάρχον προσωπικό των νοσοκομείων

Το προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς είναι ήδη περιορισμένο σε αριθμό, δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε τις βασικές, πόσο μάλλον τις αυξημένες ανάγκες για περίθαλψη, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Αντί για την απόσπαση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, χρειάζεται ενίσχυση των νοσοκομείων. Η αφαίμαξη του προσωπικού θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, αντιθέτως ενδείκνυται η πρόσληψη νέου προσωπικού, το οποίο μάλιστα πρέπει να εκπαιδευτεί κατάλληλα.

Με τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αδύνατο να λειτουργήσουν τα κέντρα υγείας με ασφάλεια. Είναι αδύνατη η διάθεση υπαλλήλων για τον εμβολιασμό του πληθυσμού από το σύνολο των ήδη εργαζομένων στα νοσοκομεία, γιατί κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση των νοσοκομείων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων με ανακοίνωσή της σήμερα, 01 Δεκεμβρίου 2020, ζητά την ανάκλιση της απόφασης του Υπουργείου Υγείας για μετακίνηση του προσωπικού των νοσοκομείων, ώστε να στελεχωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα για τον κορωνοϊό και την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στα κέντρα υγείας, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες εμβολιασμού των πολιτών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είναι δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο με μέλη 250 πρωτοβάθμια εργασιακά σωματεία νοσοκομείων – προνοιακών ιδρυμάτων – κέντρων υγείας – ΕΚΑΒ. Ιδρύθηκε το 1978 και καλύπτει ως συνδικαλιστικό όργανο περί τους ογδόντα χιλιάδες επαγγελματίες στο χώρο της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα. Το Γενικό Συμβούλιο απαρτίζεται από 33 μέλη και εκλέγει εκτελεστική επιτροπή 11 μελών, με πρόεδρο, τρεις αντιπροέδρους, γενικό γραμματέα, ταμία, αναπληρωτή γραμματέα, οργανωτικό γραμματέα και αναπληρωτή ταμία. Ανά τρία χρόνια ανανεώνονται τα όργανα από συνέδριο αντιπροσώπων.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ