Folli Follie: Στο αρχείο η μήνυση επενδυτών κατά του πρώην προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


Στο αρχείο τέθηκε με διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του πρώην προέδρου και δύο μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ελλιπείς ελέγχους στην εταιρεία  Folli Follie.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελικής διάταξης, που επικύρωσε την πράξη αρχειοθέτησης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος καταγγελλόμενων προσώπων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που τους καταλόγιζαν, με μήνυσή τους, 19 επενδυτές της Folli Follie οι οποίοι στράφηκαν εναντίον τους για σκόπιμη αδράνεια και «προχειρότητα» στους ελέγχους των ισολογισμών της εταιρείας.

Όπως υποστήριζαν οι μηνυτές, παρότι υπήρχε σχετική καταγγελία από το 2015, δηλ. τρία χρόνια πριν γίνει γνωστό το σκάνδαλο, δεν έγινε ενδελεχής έρευνα των οικονομικών της εταιρείας, κάτι που θα είχε μειώσει την οικονομική ζημία που υπέστησαν οι μικρομέτοχοι και οι επενδυτές.

Το γεγονός όμως ότι εκείνη η καταγγελία ήταν ανώνυμη και τα στοιχεία που περιελάμβανε ήταν ισχνά, δεν θεωρήθηκαν επαρκή για να προχωρήσει αμέσως ο έλεγχος. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς που αρχειοθέτησε τη μήνυση αλλά και ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών ο οποίος επικύρωσε, με διάταξή του, την αρχειοθέτηση, μετά την εκ νέου προσφυγή των μηνυτών.

Τα καθοριστικά στοιχεία για την αποκάλυψη του σκανδάλου ετέθησαν υπόψη των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών πολύ αργότερα, όταν έφτασαν από την Ασία, όπως σημειώνεται ,μεταξύ άλλων, στη διάταξη του εισαγγελέα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ