Μητσοτάκης σε Μακρόν: Ενεργοποιήστε τώρα τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας


Την ενεργοποίηση κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας βάσει των συμπερασμάτων του Συμβουλίου του Οκτωβρίου ζήτησε από τον Εμανουέλ Μακρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την προετοιμασία ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου και για τη διμερή συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbοmb.gr ο Γάλλος Πρόεδρος συντάχθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, η οποία θα τεθεί επί τάπητος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Το πρωί ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ματέουζ Μοραβιέτσκι, τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Γιανέζ Γιάνζα και τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ιγκόρ Μάτοβιτς.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία ενόψει της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 10 – 11 Δεκεμβρίου, στην ατζέντα του οποίου βρίσκονται και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ