ΜΕΘ – Κορωνοϊός: Εκπέμπουν SOS για διασωληνωμένο ασθενή στην Καρδίτσα


Τόσο οι ασθενείς όσο και το προσωπικό του Δημόσιου νοσοκομείου Καρδίτσας βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς στις κλινικές του κορωνοϊού βρίσκονται διασωληνωμένοι ασθενείς, λόγω έλλειψης μονάδων εντατικής θεραπείας. Το προσωπικό είναι ανεκπαίδευτο για να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τις ειδικές συνθήκες, που ισχύουν για την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί, λόγω της πανδημίας με τις μονάδες εντατικής θεραπείας να αποδεικνύονται θλιβερά ανεπαρκείς σε αριθμό.

Πραγματοποιούνται διαρκώς διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό σε θαλάμους κλινικών, όπου και παραμένουν νοσηλευόμενοι για ημέρες μέχρι να ελευθερωθούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας. Το αποτέλεσμα είναι να νοσεί το προσωπικό ανεξέλεγκτα ο ένας μετά τον άλλον και να μην υπάρχει οργανωμένο σχέδιο νοσηλείας των περιστατικών κορωνοϊού, που να διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Το σωματείο μαζί με τις καταγγελίες για την έκρυθμη κατάσταση απαιτεί άμεση οργάνωση της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας ιδρύθηκε πριν από ογδόντα πέντε χρόνια, δηλαδή το 1935, από το Μητροπολίτη Θεσσαλίας, Ιεζεκιήλ, και τα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας του, δηλαδή μέχρι και το 1940, συντηρείτο εν μέρει από τα έσοδα της Μητρόπολης και εν μέρει από μικρές επιχορηγήσεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ