Κορωνοϊός Φυσικοθεραπευτές: Στάση εργασίας


Δεδομένων των δύσκολων και επικίνδυνων συνθηκών εργασίας των φυσικοθεραπευτών, ο Π.Σ.Φ. ζητεί την άμεση ένταξη όλων των Φυσικοθεραπευτών των Δημοσίων δομών Υγείας και Πρόνοιας, στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) και τη χορήγηση στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Με αυτό το αίτημα ο Π.Σ.Φ. έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας (8 π.μ. – 10 π.μ.) των φυσικοθεραπευτών των Νοσοκομείων όλης της χώρας για αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020. Η κινητοποίηση έχει την κάλυψη και της ΠΟΕΔΗΝ.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κρίσης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων θα παραδώσει εντός των επομένων ημερών τη λίστα των δικαιούχων.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ. κ. Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε σχετικά:

«Το θέμα γνωστοποίησε ο Π.Σ.Φ. στους αρμόδιους Υπουργούς την περασμένη εβδομάδα. Στην επιστολή του, την οποία κοινοποίησε στον Πρωθυπουργό, ανέφερε ότι οι φυσικοθεραπευτές, όπως και όλοι οι υγειονομικοί, εργάζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, καθώς έρχονται σε άμεση και στενή επαφή για παρατεταμένο χρόνο με τους νοσηλευόμενους ασθενείς.
Ως εκ τούτου, το διαχρονικό αίτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για την ένταξη των φυσικοθεραπευτών, αφενός στο καθεστώς των Β.Α.Ε., αφετέρου στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές δίκαιο από την Κυβέρνηση, ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ