Pzizer Εμβόλιο: H Βρετανία έδωσε έκτακτη έγκριση στο εμβόλιο του κορωνοϊού


Pzizer Εμβόλιο: H Βρετανία έδωσε έκτακτη έγκριση στο εμβόλιο του κορωνοϊού της Pfizer και αποτελεί την πρώτη Δυτική χώρα που επιτρέπει μαζικούς εμβολιασμούς εναντίον νόσου η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 1,4 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου που ανέπτυξε η Pfizer, και η BioNTech, μια πολύ μικρότερη γερμανική εταιρεία, ξεκίνησε με μια εκστρατεία εμβολιασμού με μικρό προηγούμενο στη σύγχρονη ιατρική. Το φάσμα της Βρετανίας που νίκησε τις Ηνωμένες Πολιτείες προς έγκριση — σε ένα εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από μία αμερικανική εταιρεία, σε αυτό μπορεί να εντείνει την πίεση στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες δέχονται ήδη πυρά από τον Λευκό Οίκο επειδή δεν κινούνται ταχύτερα για να λάβουν δόσεις. Αυτό έχει προκαλέσει παγκόσμια συζήτηση για το πώς θα σταθμιστεί η επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστεί στους ανθρώπους ότι είναι ασφαλές.

Αν και το πράσινο φως προοιωνίζεται καλά για τη Βρετανία, η οποία αποχώρησε από την κανονιστική τροχιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εγκρίνει πρόωρα την επίθεση, δεν θα έχει καμία επίπτωση στην κατανομή εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων που έχουν προμηθεύσει άλλες πλούσιες χώρες σε προπληρωμένες συμβάσεις. Προσφέρει επίσης μικρή ανακούφιση στις φτωχότερες χώρες που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν προμήθειες εκ των προτέρων και μπορεί να αγωνιστούν να πληρώσουν τόσο για τα εμβόλια όσο και για τις εξαιρετικές απαιτήσεις διανομής τους.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech πρέπει να μεταφέρεται σε υπερβολικά ψυχρές θερμοκρασίες, απαίτηση που υπαγορεύει ήδη ποιος θα εμβολιαστεί: Οι κάτοικοι των γηροκομείων έπρεπε να είναι η προτεραιότητα της Βρετανίας στο πλαίσιο των σχεδίων μιας συμβουλευτικής επιτροπής. Ωστόσο  οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το εμβόλιο για να μπορεί να μετακινηθεί πριν χάσει την αποτελεσματικότητα σημαίνει ότι τα μέλη του προσωπικού της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας θα λάβουν πρώτα τις δόσεις. Η κυβέρνηση έχει αμφιβολίες για το πόσο γρήγορα θα μπορούσε να αποθηκεύσει νοσοκομεία μετά την έγκριση, αλλά γιατροί και νοσηλευτές ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των συναδέλφων τους μέσα σε λίγες ημέρες.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ