«Βρέχει» λεφτά τον Δεκέμβριο: Πότε πληρώνονται επιδόματα, συντάξεις και αποζημιώσεις


«Μπαράζ» πληρωμών σε δικαιούχους επιδομάτων, συνταξιούχους και εργαζόμενους έως το τέλος του χρόνου – Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών και τα ποσά

Οι αριθμοί της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα φέρνουν παράταση στην καραντίνα και στα μέτρα στήριξης οικονομίας και εργαζομένων.

Έχει «κλειδώσει» η ειδική αποζημίωση Δεκεμβρίου για όσους θα είναι σε αναστολή τον Δεκέμβριο και θα υπολογιστεί με βάση τα 534 ευρώ, δηλαδή 17,80 ευρώ ανά ημέρα.

Οι αιτήσεις για το επίδομα των 534 ευρώ του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει από την Τρίτη 08/12, με τις δηλώσεις να γίνονται στην «ΕΡΓΑΝΗ».

  • Στις 7/12, θα ξεκινήσει η προπληρωμή επιδομάτων και δώρου Χριστουγέννων από ΟΑΕΔ.
  • Έως 7/12 πρέπει να γίνουν οι αιτήσεις για τις αναστολές Νοεμβρίου εργαζομένων σε πληττόμενες επιχειρήσεις, με τα χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από 11/12.
  • Στις 30/12 θα γίνει η πληρωμή του διπλού ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Για το Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους. Σε αυτούς εντάσσονται για πρώτη φορά άστεγοι αλλά και γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας.

  • Εντός του Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το ποσό από τη δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας, ενώ
  • Θα δοθεί και η έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ σε οικονομολόγους, δικηγόρους, μηχανικούς.
  • Εντός Δεκεμβρίου, ανοίγει και η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, που προβλέπεται να καταβληθούν 80 – 700 ευρώ προκαταβολικά έως 31/12
  • Οι συντάξεις Ιανουαρίου 2021 θα καταβληθούν φέτος νωρίτερα.

Η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου 2021 θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα.

Αναλυτικά, για την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, τη μείωση του συνωστισμού και την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων του τ.ΟΓΑ, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μηνός Ιανουαρίου 2021 των συνταξιούχων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) θα πληρωθούν:

  • Ο ΟΑΕΕ , ο ΟΓΑ , το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) και το ΝΑΤ θα καταβάλουν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 τις συντάξεις Ιανουαρίου 2021.
  • Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι συντάξεις των υπόλοιπων Ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).
  • Την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και του Δημοσίου.
  • Το ΙΚΑ αναμένεται καταβάλει τις συντάξεις Ιανουαρίου 2021 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ για αποφυγή συνωστισμού λόγω της πανδημίας. Αναλυτικά το ΙΚΑ θα καταβάλει:

-Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 τις συντάξεις Ιανουαρίου 2021 στους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9

-Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 τις συντάξεις Ιανουαρίου 2021 στους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Υπενθυμίζεται ότι με την καταβολή των κύριων συντάξεων θα καταβληθούν και οι επικουρικές.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ