Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Το ψυχογράφημα των troll

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Το ψυχογράφημα των troll.  Τι είναι αυτό που οδηγεί ένα άτομο να επιτεθεί σε άλλους στα κοινωνικά μέσα; Γιατί τα άτομα με τόσο αρνητικές και οδυνηρές διαθέσεις που έχουν βρει την ιδανική τους θέση στoν κυβερνοχώρο;

Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν ότι τα σχόλιά τους είναι άμεσες επιθέσεις, αλλά εξακολουθούν να τα γράφουν επειδή το βρίσκουν αστείο. Μια ερευνητική ομάδα από τη Σχολή Επιστημών Υγείας και Ψυχολογίας του Αυστραλιανού Πανεπιστημίου του Mount Helen πραγματοποίησε μια μελέτη που έθεσε στο τραπέζι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αυτού του τύπου χρήστη: το troll στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ψυχοπάθεια είναι μια αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας. Ο όρος είναι ξεπερασμένος στο κλινικό περιβάλλον και αρχίζει να αντικαθίσταται από αυτόν του sociopath. Δεν είναι ακόμη σαφές ποια είναι η προέλευση αυτής της διαταραχής προσωπικότητας. Φαίνεται να έχει μια γενετική συνιστώσα που θα μπορούσε να εκφραστεί με όρους απρόσεκτου περιβάλλοντος στην παιδική ηλικία. Εξετάζονται επίσης υποθέσεις σχετικά με ορισμένες εγκεφαλικές μεταβολές στον μετωπιαίο λοβό, που προκαλούνται από δυσπλασία, ασθένεια ή εγκεφαλικό τραυματισμό.

Ο Robert Hare, Ph.D., πραγματοποίησε έρευνα στη μελέτη της ψυχοπάθειας για περισσότερες από 3 δεκαετίες. Η έρευνά του απέδωσε μια σειρά κοινών χαρακτηριστικών που καθορίζουν τα άτομα με αυτή τη διαταραχή. Είναι άτομα με τάση πλήξης, χρειάζονται συνεχή διέγερση και δεν έχουν την ικανότητα να παράγουν μακροπρόθεσμους στόχους. Συχνά χειραγωγούν και θέλουν να αισθάνονται ενδυναμωμένοι και να ελέγχουν τους άλλους. Έχουν πολλά ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά.

Η συναισθηματική ενσυναίσθηση και η γνωστική ενσυναίσθηση σχετίζονται με διακριτές, γνωστικές διαδικασίες. Περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου. Υπάρχουν ψυχομετρικές εξετάσεις που μετρούν κάθε συγκεκριμένο τύπο ενσυναίσθησης, όπως το BES (Basic Empathy Scale) και είναι πολύ αποτελεσματικά στην εκτίμηση του τύπου και των επιπέδων ενσυναίσθησης στα άτομα. Είναι το είδος της ενσυναίσθησης που διαθέτει το troll σε υψηλά επίπεδα στα κοινωνικά δίκτυα. Η γνωστική ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα του ατόμου που την έχει να γνωρίζει τι αισθάνεται κάποιος άλλος, αλλά χωρίς το συναισθηματικό συστατικό.χάρη σε αυτό το είδος ενσυναίσθησης το troll στα κοινωνικά δίκτυα είναι σε θέση να προβλέψει και να αναγνωρίσει τη συναισθηματική ταλαιπωρία των θυμάτων του και το χρησιμοποιεί για να κάνει τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here