Εργασία έλξη: Σεξουαλικές προτάσεις στον εργασιακό χώρο


Εργασία έλξη:  Σεξουαλικές προτάσεις στον εργασιακό χώρο. Οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν ως προς το πώς αντιλαμβάνονται τις σεξουαλικές προκλήσεις στο χώρο εργασίας, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις εκθέσεις της εξελικτικής ψυχολογικής επιστήμης.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα ατομικά χαρακτηριστικά επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι σεξουαλικές προτάσεις. Οι ερευνητές στηρίζουν ότι η σεξουαλική πρόκληση οφείλεται εν μέρει σε διαφορετικούς στόχους ζευγαρώματος για άνδρες και γυναίκες. Από μια εξελικτική άποψη, οι γυναίκες αυξάνουν τις πιθανότητες να αποκτήσουν απογόνους βρίσκοντας έναν σύντροφο, ο οποίος θέλει να φροντίσει τη γυναίκα και τους πιθανούς απογόνους, ενώ οι άνδρες αυξάνουν αυτές τις πιθανότητες μέσω ενός μεγάλου αριθμού επιτυχημένων βραχυπρόθεσμων σεξουαλικών σχέσεων.

Καθώς οι στόχοι ζευγαρώματος διαφέρουν, υπάρχει μια ανισορροπία μεταξύ των σεξουαλικών συμφερόντων, των επιθυμιών και των στόχων των γυναικών και των ανδρών που οδηγεί σε συγκρούσεις στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και, επομένως, σε ανεπιθύμητες σεξουαλικές προόδους που μπορούν να εκδηλωθούν στη σεξουαλική παρενόχληση. Το αν μια πρόοδος εκλαμβάνεται ως καταπίεση ή ευκαιρία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Εκτός από τις διαφορές και τις στρατηγικές του φύλου, χαρακτηριστικά όπως ο κοινωνικογενής προσανατολισμός, ένας όρος που περιγράφει τις απόψεις των ανθρώπων για την αποκλειστικότητα στις σεξουαλικές σχέσεις, μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο.

Τα άτομα που περιορίζουν τον κοινωνικογενετήσιο προσανατολισμό τους πρέπει να αναπτύξουν δεσμούς και εγγύτητα με έναν σύντροφο πριν από οποιαδήποτε σεξουαλική αλληλεπίδραση, ενώ η μη περιοριστική συμπεριφορά αντιπροσωπεύει την απόλαυση του σεξ χωρίς συνημμένα και μεγαλύτερο αριθμό συντρόφων. Αν και η θετική αντίληψη για τις σεξουαλικές προτάσεις μπορεί να οδηγήσει στην έναρξη μιας ρομαντικής σχέσης, κάποιες σεξουαλικές προσεγγίσεις μπορεί να είναι ανεπιθύμητες και μπορεί να θεωρηθούν σεξουαλική παρενόχληση, οδηγώντας σε μειωμένη οργανωτική λειτουργία και μειωμένη ευημερία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ