Οριστικό: Νέα παράταση του lockdown – Δείτε μέχρι πότε


Lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση – Ανοίγουν κομμωτήρια και εποχιακά καταστήματα

Με τον Νοέμβριο να καταγράφεται ως ο μήνας των θλιβερών ρεκόρ και τον Δεκέμβρη να κάνει «ποδαρικό» με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη να εξακολουθούν να έχουν υψηλό ιικο φορτίο και άλλες 18 περιοχές στη χώρα να εμφανίζονται επιβαρυμένες από τον κορονοϊό, το lockdown οδεύει προς παράταση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η παράταση του lockdown έχει «κλειδώσει» κατά μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι της 14 Δεκεμβρίου.

Οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση αναμένονται αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή, ενώ έχει αποφασιστεί και το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των καταστημάτων με εποχιακά είδη.

Μιλώντας νωρίτερα στο ΜEGA, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτήν τη στιγμή, μπορεί να δείχνουν μια σταθεροποίηση ακόμα και μείωση, ενώ τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών, ωστόσο δεν φαίνεται να επιτρέπουν ακόμα τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως στόχος της κυβέρνησης είναι ο εμβολιασμός όλων των Ελλήνων μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι αύξηση σε κρούσματα, διασωληνωμένους και νέους θανάτους κατέγραψαν τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ που ανακοίνωσε χθες 2.199 νέα κρούσματα κορονοϊού, 111 νέους θανάτους, ενώ 596 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ