Honjok: Γνωρίζοντας την τέχνη του να είσαι μόνος


Honjok: Γνωρίζοντας την τέχνη του να είσαι μόνος. Το  Honjok είναι ένας νέος όρος για τον δυτικό κόσμο που έχει τις ρίζες του στην Ανατολή και, συγκεκριμένα, στη Νότια Κορέα.

Αναφέρεται στην τέχνη του να ξέρεις πώς να είσαι μόνος, να είσαι σε θέση να ξεκινήσεις δραστηριότητες και έργα σε μοναξιά χωρίς το βάρος της αγωνίας, χωρίς την ανάγκη ή την προσκόλληση να έχεις κάποιον δίπλα σου. Παρά το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι το κάνουν καθημερινά, όσοι πηγαίνουν μόνο στις ταινίες είναι ακόμα περίεργοι. Κάποιος κοιτάζει επίσης περίεργα κάποιον που θα δειπνήσει μόνος του το Σάββατο βράδυ σε ένα εστιατόριο … “Τραπέζι για ένα άτομο , θα μπορούσε να υπάρχει κάτι πιο θλιβερό;” Πολλοί λένε παρατηρώντας κάποιον που απολαμβάνει ένα καλό δείπνο χωρίς παρέα

Στη Νότια Κορέα ήταν επίσης κοινό να ακολουθήσουμε αυτήν την προσέγγιση μέχρι να αλλάξει κάτι το 2010. Τότε άρχισε να ισχύει μια νέα νοοτροπία και ένας νέος τρόπος ζωής, την οποία ονόμασαν Honjok . Μέχρι σήμερα, ο συγγραφέας και ο προπονητής υγείας και ευεξίας Francie Healey μας φέρνει όλα αυτά τα κλειδιά σε μια προσπάθεια να επιτύχουμε το ίδιο στη Δύση. Ζητήστε μας να εκτιμήσουμε την τέχνη της ζωής στη μοναξιά χωρίς να βασίζουμε την ευτυχία στο ποιος έχουμε δίπλα μας. Η έννοια Honjok προέρχεται από την ένωση δύο όρων: hon (σόλο) και jok (φυλή) . Το γεγονός ότι έρχεται πρώτη η έννοια της μοναξιάς δεν είναι τυχαίο. Αυτό τονίζει, με αυτό, μια στροφή κατεύθυνσης και την ανάγκη ανανέωσης νοοτροπιών. Πρώτα ο εαυτός μας, μετά άλλοι. Πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στις οικογενειακές υποχρεώσεις ή να ταιριάζουμε με τα ιδανικά της κοινωνίας.

Είμαστε όλοι ξεκάθαροι ότι το να είσαι μόνος δεν είναι το ίδιο με το να νιώθεις μόνος . Προφανώς, η επιλεγμένη μοναξιά είναι πάντα πιο ικανοποιητική. Το να είσαι μόνος στη Νότια Κορέα δεν είναι πλέον παράξενο. Από την άλλη πλευρά, όχι μόνο πρέπει να το αποδεχτούμε, αλλά επίσης να ξέρουμε πώς να απολαμβάνουμε αυτήν την τέχνη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ