Σώμα Διαλογισμός: Δοκίμασε κι εσύ την τεχνική σάρωσης του σώματος

Σώμα Διαλογισμός: Δοκίμασε κι εσύ την τεχνική  σάρωσης του σώματος. Φόβος, απογοήτευση, θλίψη, άγχος. Τα συναισθήματα προσκολλώνται οδυνηρά στο σώμα. Ένας τρόπος για να τα εντοπίσετε και να μειώσετε την επίδρασή τους είναι μέσω της τεχνικής σάρωσης σώματος.

Πόνος στο στομάχι, πονοκέφαλοι, πόνος στην πλάτη, ένταση στον αυχένα, ταχυκαρδία, κράμπες. Τι άλλο και ποιος ξέρει τι ακόμα θα παρουσιάσετε ως συμπτώματα του στρες και του άγχους. Αυτά τα συναισθηματικά αποτυπώματα συχνά κολλούν οδυνηρά στο σώμα. Ένας τρόπος να μειώσουμε την επίδραση της κορτιζόλης στη ζωή μας είναι μέσω της σάρωσης σώματος ή της σάρωσης σώματος MBSR.

Αυτή η τεχνική είναι μαζί μας για αρκετές δεκαετίες και είναι ένα καλό συμπληρωματικό εργαλείο στην ψυχολογική πρακτική. Δεν θεραπεύει, δεν επιλύει την προέλευση των διαταραχών της διάθεσης, αυτό είναι αλήθεια. αλλά μας επιτρέπει να μειώσουμε τις ενοχλητικές φυσικές αισθήσεις που μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε ευεξία, διανοητική σαφήνεια και ακόμη και καλύτερη βραδινή ανάπαυση. Η τεχνική σάρωσης σώματος είναι μια στρατηγική χαλάρωσης που επιδιώκει να μειώσει τον αντίκτυπο του στρες. Μέρος της προσοχής, μια πρακτική διαλογισμού που στοχεύει στην προώθηση της προσοχής ή μιας κατάστασης στην οποία μαθαίνουμε να επικεντρωνόμαστε στην παρούσα στιγμή και όχι τόσο στις ανησυχίες. Είναι επίσης ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι η σάρωση σώματος ή η σάρωση σώματος γίνεται όλο και πιο κοινός τόπος που περιλαμβάνεται στην ψυχολογική θεραπεία.

Η τεχνική σάρωσης σώματος μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε την ένταση που προκαλούν ορισμένα συναισθήματα στο σώμα. Μας βοηθά να αναγνωρίσουμε τι αισθήσεις βιώνουμε από τα πόδια μέχρι το κεφάλι. Είναι ένας τρόπος εκπαίδευσης του νου για να γνωρίζει τα συναισθήματα που αισθάνθηκαν και πώς μετατρέπονται σε σωματική δυσφορία και ακόμη και μυϊκό πόνο. Το σημείο της σάρωσης σώματος δεν είναι να σταματήσει αυτός ο πόνος στην πλάτη ή η δυσφορία στο στομάχι. Επιδιώκει να χαλαρώσει, να ισορροπήσει και να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε πλήρως τις ανάγκες του σώματος και του νου.

Ασκήσεις σάρωσης σώματος

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ