Μυαλό φροντίδα: Ασκήσεις για τη βελτίωση της μνήμης


Μυαλό φροντίδα: Ασκήσεις για τη βελτίωση της μνήμης. Είναι πολύ απλές πρακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αυτό που χρειάζεται είναι η επιμονή, καθώς διαφορετικά δεν θα παρατηρήσετε καμία πρόοδο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η ικανότητα να θυμάστε είναι μειωμένη. Η γήρανση, η χρήση ορισμένων ουσιών ή ορισμένων διαταραχών υγείας είναι οι πιο συχνές αιτίες. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης τρόποι για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις και οι ασκήσεις για τη βελτίωση της μνήμης είναι ένας από αυτούς.

Ο εγκέφαλος απαιτεί εκπαίδευση για να διατηρεί όλες τις λειτουργίες του σε καλή κατάσταση. Οι ασκήσεις για τη βελτίωση της μνήμης είναι ένας τρόπος τόσο για την αύξηση της χωρητικότητας της μνήμης όσο και για την αποκατάστασή της ή για την αποτροπή της απώλειας, είτε στο πλαίσιο μιας ασθένειας είτε εκτός αυτής. Ανάγνωση, μια από τις καλύτερες ασκήσεις για τη βελτίωση της μνήμης. Η ανάγνωση παρέχει τεράστια γνωστικά, συναισθηματικά και πνευματικά οφέλη . Το καλύτερο είναι ότι είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα, από την οποία μπορείτε να εξαγάγετε τεράστια οφέλη, μεταξύ αυτών, να διεγείρετε τη μνήμη.

Απομνημονεύστε συνδυαστικά.  Μία από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές για να θυμάστε κάτι είναι να το συσχετίσετε με κάτι άλλο που είναι πολύ οικείο και ιδιαίτερα οπτικό. Δοκιμάστε να κάνετε αυτήν την άσκηση, εμπνευσμένη, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ο Ρωμαίος ευγενής έπρεπε να δώσει εκτενείς ομιλίες και δεν ήθελε να βασιστεί σε ένα γραπτό κείμενο. Για να θυμηθούμε ό, τι είχε να πει έκανε ένα ψυχικό παλάτι. Πώς το κάνεις αυτό; Γράψτε το περιεχόμενο αυτού που θέλετε ή πρέπει να απομνημονεύσετε. Στη συνέχεια, σκεφτείτε την όμορφη αίθουσα ενός παλατιού και εντοπίστε κάθε ένα από τα στοιχεία που πρέπει να θυμάστε σε κάθε ένα από τα αντικείμενα που το συνθέτουν. Η πόρτα θα είναι ένα από αυτά τα στοιχεία. οι καρέκλες,οι φωτογραφίες, άλλοι και ούτω καθεξής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ