Ντιέγκο Μαραντόνα: Εδώ πέθανε ο «Θεός» – Το ακατάλληλο playroom και οι ευθύνες


Ντιέγκο Μαραντόνα: Τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες από τη δικαιοσύνη για τον θάνατο του «Θεού» του ποδοσφαίρου, αποκαλύφθηκαν φωτογραφίες από το δωμάτιο στο οποίο ο 60χρονος μύθος άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή ανακοπή, όπως έγινε γνωστό, πριν από μια εβδομάδα. Αυτή ήταν η αιτία θανάτου που έγινε γνωστή από τις πρώτες κιόλας στιγμές, κάτι που φάνηκε και στην νεκροψία. Όμως, πίσω από τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το τι πραγματικά έγινε και αν υπήρξε ιατρική αμέλεια για τον 60χρονο μύθο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ήδη υπάρχουν πρόσωπα που ελέγχονται για το αν έχουν ευθύνες για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, με τη δικαιοσύνη της Αργεντινής να έχει αναλάβει τις έρευνες. Ένας από τους άξονες αυτής της έρευνας είναι και το σπίτι όπου ο «Ντιεγκίτο» πέρασε τις τελευταίες του ημέρες. Το ερώτημα είναι αν αυτό το σπίτι ήταν προετοιμασμένο όπως έπρεπε για να μπορέσει να φιλοξενηθεί ο Μαραντόνα μετά την εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί στον εγκέφαλο. Στην Αργεντινή δημοσιεύτηκαν οι πρώτες φωτογραφίες από το σπίτι που έμεινε ο Ντιέγκο Μαραντόνα μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή στις 25 Νοεμβρίου στη γειτονιά Τίγκρε της περιοχής Σαν Αντρές στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες.

Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της Αργεντινής, το σπίτι αυτό δεν είχε τις απαραίτητες συνθήκες για να μπορεί να μείνει και να δεχθεί την κατάλληλη ιατρική βοήθεια ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Σύμφωνα με την «Ole», το σπίτι είχε και πάνω όροφο με τέσσερις κρεβατοκάμαρες και ιδιωτικό μπάνιο. Ο Μαραντόνα, όμως, δεν είχε τη δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνει σκάλες και έτσι το δωμάτιό του ήταν στο ισόγειο. Ήταν ένα playroom στην ουσία και για αυτό ήδη συζητούνται αρκετά. «Μιλούσα με την Κλαούντια (σ.σ. πρώτη σύζυγος του Μαραντόνα) και μου είπε «Φίλε μου, αν δεις που πέθανε ο Ντιέγκο θα θες να πεθάνεις κι εσύ», είπε ο άλλοτε συμπαίκτης του «Ντιεγκίτο», Όσκαρ Ρουτζέρι.

Το δωμάτιο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Ντιέγκο ΜαραντόναDiario Ole

Σύμφωνα με την εφημερίδα Clarin, το συγκεκριμένο δωμάτιο είχε ένα διπλό κρεβάτι, μια τηλεόραση 32 ιντσών, μια καρέκλα για μασάζ και κλιματισμό. Τα παράθυρα είχαν στόρια για να κόβουν το πολύ εξωτερικό φως ενώ υπήρχε μια συρόμενη πόρτα για να κλείνει και να δίνει στον Μαραντόνα τη δυνατότητα να μένει μόνος του όποτε το επιθυμούσε. «Δεν το πιστεύω ότι τον έστειλαν σε ένα δωμάτιο πίσω από την κουζίνα, εκεί υπήρχαν μονίμως θόρυβοι. Δεν υπήρχε ένα μπάνιο κοντά του. Σίγουρα αυτός δεν είναι ο τρόπος για να φροντίσεις έναν άνθρωπο που είναι στην κατάσταση που ήταν ο Ντιέγκο, όποιος κι αν είναι αυτός», φέρεται να είπε ένας από τους ερευνητές στην εφημερίδα Ole. Μάλιστα, πρόσθεσε πως «Γιατί δεν νοίκιασαν ένα σπίτι που να έχει ένα δωμάτιο με ένα μπάνιο στο ισόγειο; Ο Μαραντόνα είχε χρήματα για να είναι άνετος και να έχει νοσηλεία στο σπίτι και σίγουρα αυτό ήταν κάτι που άξιζε».

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα μετακόμισε σε αυτό το σπίτι στις 11 Νοεμβρίου, όταν και πήρε εξιτήριο από την κλινική Olivos οκτώ ημέρες μετά τη νοσηλεία του για την εγχείρηση του υποδόριου αιματώματος στην οποία υποβλήθηκε. Την επέμβαση έκανε ο γιατρός Λεπόλντο Λούκε, ο οποίος υπέγραψε και το εξιτήριο μαζί με την ψυχίατρο Αγκουστίνα Κοσάκοφ και τις κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα μετά τις υποδείξεις των δυο επαγγελματιών γιατρών.

Σκάλες, ενώ δεν ήταν σε θέση, καλούταν να ανέβει σε πολλές περιπτώσεις ο ΜαραντόναDiario Ole

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο, στο οποίο είναι επικεφαλής οι Λάουρα Κάπρα, Τζον Μπρογιάρδ, Πατρίτσιο Φεράρι και Κόσμε Ιριμπάρεν, έχει ξεκινήσει την έρευνα η οποία έχει στόχο να εξακριβώσει αν υπήρξε αμέλεια, απειρία ή κακή πρακτική στην ιατρική φροντίδα που έπρεπε να έχει ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο δικαστής Ορλάντο Ντίαζ, όπως έγινε γνωστό, άλλαξε τον τίτλο της σελίδας που αναφέρεται στην αιτία θανάτου του «Θεού» του ποδοσφαίρου από «έρευνα για τα αίτια θανάτου» σε «έρευνα για τα αίτια λανθασμένου θανάτου». Μετά τους πρώτους ελέγχους, τις πρώτες καταθέσεις και τις δηλώσεις που έχουν γίνει, κυριαρχεί η άποψη πως υπήρξαν πράγματι στιγμές που έγιναν… όλα λάθος. «Υπήρξε ξεκάθαρη και πλήρης απώλεια του ελέγχου», έχουν αναφέρει δικαστικές πηγές στην Ole.

Στην υπόθεση αναφέρεται πως η ψυχίατρος Κοσάκοφ είχε μια σειρά απαιτήσεων για να συνεχίζει να φροντίζει τον Ντιέγκο Μαραντόνα κι εκτός της κλινικής. Οι περισσότερες από αυτές δεν ικανοποιήθηκαν, ενώ μια επιστολή προς την εταιρεία «Swiss Medical» είχαν ζητηθεί νοσηλευτές, κατά προτίμηση άνδρες, που να είναι διαθέσιμοι για πλήρη απασχόληση και να ειδικεύονται σε ζητήματα με προβλήματα χρήσης ουσιών, νευρολογίας και κλινικής παθολογίας.

Πίσω από την κουζίνα ήταν το δωμάτιο του Μαραντόνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής θόρυβος, πράγμα απαράδεκτο για την κατάστασή του.Diario Ole

Στη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου έγινε αρκετά μεγάλη πρόοδος στην έρευνα. Μετά από αίτημα του εισαγγελέα η ομοσπονδιακή αστυνομία του Μπουένος Άιρες έκανε έφοδο στο σπίτι της ψυχιάτρου Κοσάκοφ, αλλά και στο ιατρείο της, για να βρει στοιχεία σχετικά με τις συστάσεις που έκανε για να πάρει ο Μαραντόνα εξιτήριο. Την ίδια ημέρα, ο προσωπικός γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα, που έκανε και την επέμβαση στο κεφάλι του, ο Λεπόλντο Λούκε, ζήτησε προληπτική απαλλαγή από πιθανή φυλάκιση, παρότι δεν κατηγορείται επίσημα για κάτι…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ