Έρχεται επίδομα σε γιατρούς, νοσηλευτές και χαμηλοσυνταξιούχους: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνουν τους τελευταίους μήνες «μάχη» με την πανδημία του νέου κορονοϊού, σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση – Σκέψεις να δοθεί δώρο και στους χαμηλοσυνταξιούχους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από το υπουργείο Οικονομικών το σύνολο των γιατρών και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται στα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας (ΕΣΥ) θα λάβουν ένα ειδικό επίδομα μέσα στις γιορτές.

Πάντως να σημειωθεί ότι οριστικές αποφάσεις για το ύψος του επιδόματος και τους δικαιούχους ακόμα δεν έχουν ληφθεί καθώς εξετάζονται διάφορα σενάρια και φυσικά το σημαντικότερο είναι να βρεθούν τα χρήματα.

Το ύψος του ποσού θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες και θα εξαρτάται από την πορεία των εσόδων και της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Στα χνάρια του Δώρου Πάσχα και το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων σε υγειονομικούς

Να σημειωθεί ότι Δώρο Πάσχα έλαβαν 108.000 εργαζόμενοι με κόστος 80 εκατ. ευρώ για τον προϋπολογισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr υπάρχουν σκέψεις να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση και στους χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμπεριλάβει στους δικαιούχους τα ευάλωτα νοικοκυριά, ώστε να στηριχθούν οικονομικά και να τονώσουν την κατανάλωση που λόγω πανδημίας κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Μέχρι στιγμής έχει «κλειδώσει» το έκτακτο επίδομα για τα νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι οποίοι θα ενισχυθούν με έξτρα βοήθημα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σε ότι αφορά το διπλό ποσό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πληρωθεί στους 482.335 δικαιούχους στις 30 Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, (πρώην ΚΕΑ) θα λάβουν απευθείας, χωρίς καμία ενέργεια από τους ίσους, μέσω του λογαριασμού τους αυξημένο ποσό του επιδόματος. Το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί όπως γίνεται κάθε μήνα με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, π. ΚΕΑ δηλαδή μισό ποσό προπληρωμένη κάρτα και μισό μετρητά.

Έτσι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στις 30 Δεκεμβρίου κάποιος που παίρνει σήμερα 200 ευρώ θα πάρει 400 ευρώ ενώ αν κάποιος παίρνει 300 ευρώ θα πάρει 600.

Σε περίπτωση που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα, ποσοστό 50% δαπανάται αποκλειστικά μέσω χρήσης προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας του δικαιούχου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών ή πληρωμή. Δεν υπάρχει δυνατότητα ανάληψης μετρητών από την προπληρωμένη τραπεζική κάρτα.

Για το υπόλοιπο 50% υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης μετρητών, μέσω τραπεζικού καταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος που ο δικαιούχος τηρεί λογαριασμό ή/και μέσω χρεωστικής κάρτας, από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ευάλωτους πολίτες οι οποίοι εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά.

Υπενθυμίζουμε ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

  • Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ