Κικίλιας : Εμβολιασμός Covid στην Ελλάδα


“Αδύνατη προς το παρόν η χαλάρωση των μέτρων, γιατί ως αποτέλεσμα θα έχει τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Ήδη πολλές χώρες σκέφτονται το ενδεχόμενο της επιστροφής σε lock down”. Αυτή ήταν η εναρκτήρια τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, λίγο μετά την ανακοίνωση του αριθμού νέων κρουσμάτων Covid – 19.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε την εκ νέου εθελοντική μετάβαση πολυμελούς ομάδας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από την Αθήνα στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος, και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Δράμας και Σερρών, όπου η κρίση της αντιμετώπισης του κορωνοϊού είναι αδυσώπητη. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που προσφέρθηκαν να μεταβούν στις εκεί περιοχές θα έχουν 100 % αύξηση των απολαβών τους για τις ημέρες αυτές.

Όλη η χώρα δίνει μάχη, όλος ο πλανήτης δίνει μάχη και η μάχη αυτή θα κριθεί στον εμβολιασμό. Με το που θα εγκριθούν τα εμβόλια και θα παραδοθούν στη χώρα μας, ακριβώς την επόμενη ημέρα θα αρχίσει η διαδικασία του εμβολιασμού στα πάνω από 1.000 εμβολιαστικά κέντρα, που έχουν οργανωθεί. Όλος ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί ώστε να επιστρέψουμε σύντομα σε μερική κανονικότητα με την αγορά να κινείται και πάλι.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του παγκοσμίου πολέμου, όπως χαρακτηριστικά είπε. Δηλαδή οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, ενώ θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες στους οίκους ευγηρίας και άλλες δομές. Τώρα είναι η στιγμή να εμπιστευτούμε τη δύναμη της επιστήμης.

Ο κύριος Κικίλιας κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν τα fake news και να προασπίσουν τη δημόσια υγεία ακολουθώντας με υπευθυνότητα τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χανς Κλούγκερ, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, ο οποίος υπογράμμισε ότι καμία κοινότητα δεν είναι άτρωτη στον ιό του κορωνοϊού και ότι μόνο κάνοντας τις σωστές επιλογές θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τα κρούσματα χαμηλά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ