Νίκος Δένδιας: Ελλάδα και ΗΑΕ έχουν ένα κοινό όραμα ειρήνης και σταθερότητας

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως οι δύο χώρες υπηρετούν αξίες και τη βούληση να συνεργαστούν για την ευημερία των λαών τους

Τα θερμά του συγχαρητήρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την 49η εθνική επέτειο της ενοποίησής τους, εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο χώρες έχουν ένα κοινό όραμα ειρήνης και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή που εδραιώνεται με την ιστορική Κοινή Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης που υπέγραψαν πρόσφατα.

Σε οπτικοακουστικό συγχαρητήριο μήνυμά του, ο κ. Δένδιας τονίζει ότι οι δεσμοί φιλίας και στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνεχίζουν να αναπτύσσονται σταθερά, σημειώνοντας ότι αυτό αποδείχθηκε πρόσφατα με την υιοθέτηση της κοινής διακήρυξης, καθώς και την υπογραφή της συνολικής συμφωνίας κοινής εξωτερικής και αμυντικής συνεργασίας.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως οι δύο χώρες υπηρετούν αξίες και τη βούληση να συνεργαστούν για την ευημερία των λαών τους, αλλά επίσης μοιράζονται την κοινή ευθύνη για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας.

Περαιώνοντας το μήνυμά του, ο κ. Δένδιας διαβεβαιώνει πως οι Έλληνες φίλοι και σύμμαχοί σας θα είναι πάντα δίπλα σας και ότι προσβλέπει οι δύο χώρες να συνεχίσουν το κοινό τους ταξίδι και να αξιοποιήσουν πολλές ακόμη ευκαιρίες για να το προχωρήσουν ακόμη περισσότερο.

Σημειώνεται πως η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα αναπαρήγαγε τη σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter και σημειώνει: «Η Α.Ε. των ΗΑΕ επιβεβαίωσε το βάθος των διμερών σχέσεων και τη σοφία της ηγεσίας των ΗΑΕ να διαδώσει τις αξίες της ειρήνης και ανοχής και να προωθήσει την παγκόσμια ευημερία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ