DIY – Μάσκες μαλλιών: Απλά υλικά


Ευτυχώς για εσένα δε χρειάζεται να ξοδεύεις μία περιουσία σε ειδικά προϊόντα περιποίησης, αρκεί να μπεις στην κουζίνα και να διαλέξεις τα κατάλληλα συστατικά.

Παρακάτω παραθέτουμε 7 μάσκες που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου για να αντιμετωπίσεις τα βασικότερα θέματα που ταλαιπωρούν το τριχωτό της κεφαλής σου.

  • Μάσκα με μέλι, αυγό και μηλόξυδο: Με αυτή τη μάσκα μπορείς να αντιμετωπίσεις τα ξηρά μαλλιά. Έχει υπέροχες ενυδατικές ιδιότητες, που χαρίζουν λάμψη και θρέφουν τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνουν. Ανάμειξε σε ένα μικρό μπωλ μία κουταλιά του γλυκού μέλι, ένα ολόκληρο αυγό και μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο. Ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου μπορείς να διπλασιάσεις τις ποσότητες. Άφησε το για 30 – 40 λεπτά να δράσει και στη συνέχεια ξέπλυνέ το.

  • Μάσκα με έλαιο καρύδας, αιθέριο έλαιο και ζάχαρη: Με αυτή τη μάσκα μπορείς να αντιμετωπίσεις την εξαιρετικά ενοχλητική πιτυρίδα. Υπάρχει πιθανότητα η πιτυρίδα σου να οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το σπίτι. Όπως και να ‘χει η συγκεκριμένη μάσκα χρησιμεύει και σαν καλλυντικό απολέπισης για το πρόσωπο. Ανάμειξε δύο κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας, τέσσερα κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree. Εφάρμοσε αμέσως σε καθαρά και στεγνά μαλλιά. Κάνε απαλό μασάζ για ένα με τρία λεπτά και μάζεψε τα μαλλιά σου όσο κάνεις ντους.

  • Μάσκα με κανέλα και λάδι καρύδας: Αν τα μαλλιά σου έχουν δυσκολία να μακρύνουν με αυτή τη μάσκα θα τα βοηθήσεις να αποκτήσουν το μήκος που επιθυμείς. Η αντιμικροβιακή κανέλα είναι γνωστό ότι βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση στη δύναμη των μαλλιών. Ανάμειξε ίση ποσότητα των δύο συστατικών και άπλωσε από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Αφού κάνεις μασάζ στο μαλλί, άσε να δράσει για τουλάχιστον 45 λεπτά. Επανάλαβε μία φορά την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ