Χανς Κλούγκε: Εμβόλια κορωνοϊού


Συγκεκριμένα, ο Χάνς Κλούγκε δήλωσε:

“Φέτος, όλοι αντιμετωπίσαμε μια νέα πρόκληση, που έχει κλονίσει τον τρόπο ζωής μας. Καμία κοινότητα δεν έμεινε αλώβητη, αλλά κάποιες μπόρεσαν να διατηρήσουν τα κρούσματα σε πολύ χαμηλά επίπεδα στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει επειδή πρόκειται για μια πρόκληση που μπορεί να ξεπεραστεί εάν κάνουμε τις σωστές επιλογές. Ο ρόλος που παίζετε στην κοινότητα, ο καθένας από εσάς, θα καθορίσει το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία της COVID-19 – εάν θα δούμε ένα άγριο τρίτο κύμα ή εάν θα αντέξουμε και θα κρατήσουμε τον ιό υπό έλεγχο.

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχουμε και να διατηρούμε όλοι τη φυσική απόσταση, να φοράμε μάσκα όπως συνιστάται, να καθαρίζουμε τα χέρια μας, να βήχουμε ή να φτερνιζόμαστε στον αγκώνα ή στο μαντίλι μας, να μένουμε στο σπίτι όταν αισθανόμαστε αδιαθεσία, να αερίζουμε πολύ καλά τους χώρους και να αποφεύγουμε τους τρεις μεγαλύτερους κινδύνους: τα πλήθη, τη στενή επαφή και τους κλειστούς χώρους με κακό εξαερισμό. Ο ιός εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει τεράστιο κακό, εκτός εάν κάνουμε ό, τι μπορούμε για να σταματήσουμε την εξάπλωσή του.

Μέρος της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Με 200 υποψήφια εμβόλια COVID-19 υπό ανάπτυξη, η προοπτική είναι λαμπρή. Ζείτε στην Ελλάδα, συνεπώς καταλαβαίνετε πλήρως τα οφέλη της υψηλής κάλυψης εμβολιασμού.”

Στη συνέχεια υπογράμμισε:

“Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Περιφέρεια κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων ιλαράς. Η Ελλάδα κατέγραψε μηδενικά κρούσματα. Αυτό συμβαίνει επειδή η συντριπτικά μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού προστατεύεται τόσο ατομικά, όσο και σε επίπεδο κοινοτήτων, μέσω ενός καλά διαχειριζόμενου εθνικού προγράμματος εμβολιασμού. Ως πληθυσμός, εσείς, οι πολίτες της Ελλάδας καταλαβαίνετε ότι ο εμβολιασμός κατά ασθενειών, όπως η πολιομυελίτιδα και η ιλαρά, είναι δικαίωμα και ευθύνη. Και γνωρίζετε πως τα εμβόλια μπορούν να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή.

Ενώ τα εμβόλια σώζουν ζωές, ο φόβος για αυτά τις θέτει σε κίνδυνο. Δεν είναι ασυνήθιστο να ανησυχεί κανείς για τον εμβολιασμό. Είναι κατανοητό. Είναι επίσης αναμενόμενο, ιδίως στις τρέχουσες συνθήκες στις οποίες πολλά είναι ακόμη άγνωστα σχετικά με το ποια εμβόλια θα εγκριθούν τελικά, πότε θα είναι διαθέσιμα και ποιες θα είναι οι πιθανές παρενέργειες, εάν υπάρχουν.

Η λήψη του εμβολίου θα αλλάξει τα δεδομένα. Θα είναι ένα αποφασιστικό όπλο κατά της πανδημίας και θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε σταδιακά σε μια κανονική κοινωνική και οικονομική ζωή. Ο συνδυασμός εμβολιασμού και συμμόρφωσης στις συστάσεις για τη Δημόσια Υγεία, θα προσφέρει την καλύτερη προστασία για τον εαυτό σας και θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τους άλλους.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στην Ελλάδα και την Ε.Ε., εφαρμόζονται όλες οι τυπικές εθνικές ρυθμιστικές διαδικασίες και ο Π.Ο.Υ. αξιολογεί όλα τα υποψήφια εμβόλια COVID-19, καθώς ολοκληρώνονται οι απαραίτητες κλινικές δοκιμές. Όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα αξιολογούνται διεξοδικά και πληρούνται όλες οι στάνταρ απαιτήσεις ασφαλείας, προτού εγκριθεί ένα εμβόλιο. Τα εμβόλια με τα οποία εμβολιάζουμε πάνω από το 95% των παιδιών μας με σκοπό την προστασία από την πολιομυελίτιδα, την ιλαρά, τη διφθερίτιδα λαμβάνουν έγκριση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η εμπιστοσύνη σας στο εμβόλιο για τον COVID-19 και στις υπηρεσίες Υγείας που θα το παρέχουν, θα είναι ζωτικής σημασίας. Σας καλώ να αναζητήσετε αξιόπιστες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές. Μην γίνεστε μέρος μιας νέας πανδημίας παραπληροφόρησης.

Η ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει ένα σχέδιο για την έναρξη εμβολιασμού κατά της COVID-19. Έχει γίνει πολλή δουλειά, έχουν ληφθεί πολλές αποφάσεις, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η χώρα έχει καταβάλει σπουδαία προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι τα περιορισμένα εμβόλια διανέμονται με δίκαιο, ηθικό και διαφανή τρόπο. Τώρα το σχέδιο πρέπει να τεθεί σε δράση.

Ο Π.Ο.Υ. υποστηρίζει την Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας. Είμαστε συνεχώς σε επαφή με τον Υπουργό Υγείας κύριο Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ήρθε στην Κοπεγχάγη τον Οκτώβριο για να γνωρίσει και να συμβουλευτεί άμεσα τους ειδικούς μας. Ας διατηρήσουμε τη συνεργασία μας ισχυρή κι ας την ισχυροποιήσουμε περαιτέρω, καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τον εμβολιασμό. Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε την πανδημία!”

Και έκλεισε την ομιλία του, ευχαριστώντας στα ελληνικά:

“Τέλος, εύχομαι ολόψυχα σε όλους εσάς, τους Έλληνες φίλους, καλά Χριστούγεννα. Το μεγαλύτερο δώρο για τους αγαπημένους σας φέτος, μπορεί να είναι το να ενεργήσετε υπεύθυνα: σπάζοντας την αλυσίδα μετάδοσης, υποστηρίζοντας το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας και, τελικά, σώζοντας ζωές.

Ευχαριστώ πολύ!”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ