Μικτά πρόσημα αλλά και νέα ρεκόρ η Wall Street – Άνοδος στην τιμή του πετρελαίου


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις – Εμβόλιο κατά του κορονοϊού – Όλες οι ειδήσεις: Χωρίς κατεύθυνση έκλεισε την Τετάρτη (2/12) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη Wall Street.

H ατμόσφαιρα στους επενδυτές βελτιώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης χάρη στις ελπίδες πως είναι εφικτή η σύναψη συμφωνίας για το πολυσυζητημένο νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, οι οποίες ώθησαν τον S&P 500 να καταγράψει νέο ρεκόρ.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της Τρίτης, τόσο ο Nasdaq όσο και ο S&P 500 κατέγραψαν ρεκόρ χάρη στα καλά νέα για τα εμβόλια εναντίον του νέου κορονοϊού.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 59,87 μονάδων (+0,20%), στις 29.883,79 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 5,74 μονάδων (–0,05%), στις 12.349,37 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται πιο αντιπροσωπευτικός της γενικής τάσης, έκλεισε βελτιώνοντας το ρεκόρ που είχε καταγράψει την προηγούμενη κατά 6,56 μονάδες (+0,18%), στις 3.669,01 μονάδες.

Κέρδη για το αργό

Μέ άνοδο έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 73 σεντς ή 1,6% και έκλεισε στα 45,28 δολάρια το βαρέλι. στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιανουαρίου, σημείωσε άνοδο κατά 83 σεντς ή κατά 1,8% και τερμάτισε την ημέρα στα 48,25 δολάρια το βαρέλι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ