Lockdown: Έλεγχοι παντού από την ΕΛ.ΑΣ. – «Τσουχτερά» πρόστιμα σε γλεντζέδες και φασαριόζους


Οι έλεγχοι τον Νοέμβριο της καραντίνας ξεπέρασαν το 1.000.000 στην Αττική – Πάνω από 3.000 καταγγελίες για… γλεντζέδες και φασαριόζους… μόνους στο σπίτι δέχθηκε η Ελληνική Αστυνομία και βεβαίωσε παραβάσεις για 37 από αυτούς.

Στο μεταξύ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυοοχοΐδης, συνεχίζει την αντι-covid… εκστρατεία του, αυτή τη φορά στον Βόλο, εν όψει της εορτής του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλης, που δεν έχει την αναμενόμενη αποκλιμάκωση στο επιδημιολογικό της φορτίο.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί τον δεύτερο νεκρό αστυνομικό χτυπημένο από τον κορονοϊό, έναν 52χρονο αρχιφύλακα στην Πέλλα, πατέρα ενός 15χρονου παιδιού.

Πρόστιμα

Ο απολογισμός δραστηριότητας των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής για τον μήνα Νοέμβριο περιελάβανε 1.072.575 ελέγχους και τη βεβαίωση 18.692 παραβάσεων, που αφορούν τα μέτρα περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού. Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν 9.080 έλεγχοι σε καταστήματα και βεβαιώθηκαν 251 παραβάσεις, 77.402 σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τη βεβαίωση 265 παραβάσεων, 694.638 σε άλλα σημεία όπου βεβαιώθηκαν 18.173 παραβάσεις, ενώ έγιναν και 291.455 έλεγχοι στο αεροδρόμιο με 19 παραβάσεις.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, όπου οι περισσότεροι πολίτες βρίσκονταν στα σπίτια τους προβαίνοντας μόνο στις απαιτούμενες μετακινήσεις, οι αστυνομικές υπηρεσίες της πρωτεύουσας δέχθηκαν 3.332 καταγγελίες διατάραξης, έγιναν 760 έλεγχοι για… γλεντζέδες και βεβαιώθηκαν 37 παραβάσεις για διατάραξη. Σημειώνεται πως ο αριθμός των καταγγελιών είναι μεγαλύτερος των ελέγχων διότι περισσότερα άτομα καταγγέλλουν ένα περιστατικό.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, την Πάτρα, την Αγία Βαρβάρα, τον Πειραιά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χθες βρέθηκε στον Βόλο, επιχειρώντας να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να γιορτάσουν στα σπίτια τους με «εγκαρτέρηση και αλληλεγγύη».

«Ο Βόλος και η Μαγνησία δεν έχουν την αναμενόμενη αποκλιμάκωση των ενεργών κρουσμάτων του ιού και ή προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί», επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός και προσέθεσε ότι ειδικά στην εορτή του Αγίου Νικολάου, που είναι πολιούχος και προστάτης του Βόλου, δεν πρέπει να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδπς επισκέφθηκε και τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο και συζήτησε μαζί του για την τήρηση των κανόνων λόγω της πανδημίας, δηλαδή Λειτουργίες στις εκκλησίες κεκλεισμένων των θυρών, τόσο για την εορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου όσο και για την εορταστική περίοδο.

Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Lockdown: Γιορτές με αυστηρά μέτρα και χωρίς εστίαση- Πότε ανοίγουν κομμωτήρια, εποχιακά καταστήματα



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ