Κορονοϊός: Σχολεία και εστίαση – Σήμερα κρίνεται το άνοιγμά τους


Ιδιαίτερα κρίσιμες αποφάσεις καλούνται να λάβουν σήμερα, Πέμπτη (03/12) οι ειδικοί επιστήμονες το υπ. Υγείας για το πώς θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων

Μεγάλο «αγκάθι» για την επάνοδο στην κανονικότητα αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων, και ιδιαίτερα των δημοτικών, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς υπάρχουν διαφωνίες στην ειδική επιτροπή των επιστημόνων του Υπ. Υγείας.

Λίγες ημέρες πριν τη λήξη – τυπικά – του lockdown η επιτροπή των επιστημόνων συνεδριάζει σήμερα για να λάβει τις τελικές αποφάσεις αναφορικά με την άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού, ώστε να κάνουν την εισήγησή τους στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα αποφασίσει πώς θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα, με την παράταση του lockdown να θεωρείται δεδομένη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλειοψηφία των επιστημόνων της επιτροπής δεν συμφωνεί με το άνοιγμα της χώρας πριν από τα Χριστούγεννα, αφού κρούσματα, διασωληνωμένοι, και θάνατοι δεν έχουν πέσει στα επιθυμητά επίπεδα. Γεγονός που αποδίδουν στη χαλαρότητα των πολιτών.

Η κυβέρνηση πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προσανατολίζεται στο να ανοίξει λίγους κλάδους της Οικονομίας πριν τα Χριστούγεννα, γιατί υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα του ιού που θα θέσει ξανά στα «κόκκινα» το ήδη πιεσμένο σύστημα υγείας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ