Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021: Προσοχή! Τέλος χρόνου στην υποβολή Αίτησης Δήλωσης


Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης των μαθητών για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Μέχρι σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, έχει παραταθεί η προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης των μαθητών των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τη συμμετοχή τους στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις σχολικές μονάδες. Η εν λόγω προθεσμία αφορά μόνο τους μαθητές των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Μέσω e-mail η υποβολή

Φέτος η υποβολή θα γίνει μέσω e-mail που θα στείλουν οι υποψήφιοι στη σχολική τους μονάδα, με τη διορία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά να αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών από το υπουργείο Παιδείας.

Μία ακόμα διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι η σύμπτυξη των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας.

Στην αίτηση οι μαθητές που ανήκουν σε αυτή την ομάδα προσανατολισμού θα επιλέξουν ως εξεταζόμενο μάθημα αυτό των Μαθηματικών, εφόσον θέλουν να εισαχθούν σε σχολές και τμήματα του δεύτερου επιστημονικού πεδίου και το μάθημα της Βιολογίας εφόσον επιθυμούν την εισαγωγή τους σε σχολές και τμήματα του τρίτου επιστημονικού πεδίου.

Πώς υποβάλλεται η αίτηση

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, η διαδικασία υποβολής αίτησης για τις Πανελλαδικές 2021 θα γίνει ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως και με απλά βήματα. Τα βήματα αυτά έχουν ως εξής:

  1. Αρχικά, ο μαθητής θα βρει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ή στην ιστοσελίδα του Λυκείου του, αναρτημένο το υπόδειγμα της Α-Δ, το κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης–Δήλωσης στον υπολογιστή του.
  2. Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει.
  3. Τέλος το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά (με email) για ηλεκτρονική καταχώριση, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (25 με 30 Νοεμβρίου 2020) στο Λύκειο που φοιτά.
  4. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα Α-Δ με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης. Σε επόμενο στάδιο και με νεότερες οδηγίες, ο/η μαθητής/τρια θα ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, θα υπογράψει και θα παραλάβει ένα αντίγραφο της Α-Δ, το οποίο και θα φυλάξει μέχρι το τέλος των εξετάσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Lockdown: Γιορτές με αυστηρά μέτρα και χωρίς εστίαση- Πότε ανοίγουν κομμωτήρια, εποχιακά καταστήματα


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ