Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν τις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων

Νέα ευκαιρία για να ενταχθούν στις παλιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες οφειλέτες της εφορίας που έχασαν τις ρυθμίσεις τους καθώς σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις από τον Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία.

Η αναβίωση των παλιών ρυθμίσεων προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή που προβλέπει πως οι 100 και 120 δόσεις αναβιώνουν με την πληρωμή της δόσης του Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ οι δόσεις που έμεναν απλήρωτες από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο θα προστεθούν στο τέλος των ρυθμίσεων ως υπεράριθμες.

Αναλυτικότερα, η νομοθετική διάταξη που είχε ψηφιστεί και προβλέπει επανένταξη οφειλετών σε παλαιές ρυθμίσεις 100 και 120 δόσεων με την πληρωμή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2020 άλλαξε και προβλέπει πλέον πληρωμή της δόσης του Δεκεμβρίου.

Έτσι, οι πληττόμενοι φορολογούμενοι με ανοιχτούς λογαριασμούς στην εφορία θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουν τη δόση του Δεκεμβρίου, ενώ οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισής τους.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που ανήκει στους πληττομένους από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είχε ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου 2020 και έχασε τη ρύθμιση.

Μόλις ξεκλειδώσουν οι 120 δόσεις, θα μπορεί να ξαναμπεί στη ρύθμιση και να συνεχίσει να την πληρώνει κανονικά με όλα τα ευεργετήματά της. Οι δύο δόσεις που δεν καταβλήθηκαν θα προστεθούν στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης ως υπεράριθμες.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here