Κορονοϊός – Μοντέλο Σαρηγιάννη: Δείτε πόσα κρούσματα θα έχουμε στις 31 Δεκεμβρίου


Κρούσματα σήμερα: Τι εκτιμά η ομάδα του καθηγητή ΑΠΘ Δ. Σαρηγιάννη για τα κρούσματα στη χώρα, στη Θεσσαλονίκη και στα μεγάλα αστικά κέντρα έως την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Τα νέα για την συμπρωτεύουσα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά, καθώς η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τη μελέτη καθηγητή στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσθένη Σαρηγιάννη, θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου η πιο επιβαρυμένη από τον κορονοϊό περιοχή της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το voria.gr, τα κρούσματα στις 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα εξακολουθήσουν να αντιπροσωπεύουν το 25% του συνολικού αριθμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας του καθηγητή ένα στα τέσσερα νέα κρούσματα που θα καταγραφούν την τελευταία ημέρα του 2020 στη χώρα μας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, τα 200 κρούσματα από τα συνολικά 700 – 800 εκείνης της ημέρας.

Κάτι που σημαίνει ότι για να επιστρέψει η Θεσσαλονίκη σε μια σχετικώς ικανοποιητική και διαχειρίσιμη υγειονομική κατάσταση υπάρχει μπροστά μας αρκετό διάστημα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ