Κυριάκος Μητσοτάκης Ακρόπολη: Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει τον ανελκυστήρα

Κυριάκος Μητσοτάκης Ακρόπολη: Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει τον ανελκυστήρα. Την σημερινή ημέρα  (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία) επέλεξε ο Πρωθυπουργός να επισκεφθεί την Ακρόπολη, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του ανελκυστήρα που θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έκαναν την πρώτη διαδρομή. Ο πρωθυπουργός δήλωσε: Είναι μία σπουδαία μέρα, μία φωτεινή μέρα που αποδεικνύει πώς το ελληνικό κράτος μπορεί να συνεργαστεί με ιδρύματα που έχουν το ίδιο όραμα, την ίδια φιλοσοφία, και να αποδώσουν στη παγκόσμια κοινωνία, όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία, ένα πολύ σημαντικό έργο σήμερα. Εγκαινιάζουμε το νέο ανελκυστήρα και τις διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί με πολλή μεγάλη φροντίδα προκειμένου να καταστήσουμε την Ακρόπολη προσβάσιμη  σε όλες και σε όλους. Σε άτομα με κινητικές δυσκολίες αλλά και σε ηλικιωμένους.”

” Η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε διαβούλευση το εθνικό σχέδιο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Στον πυρήνα αυτής είναι η έννοια της προσβασιμότητας σε όλους και παντού. Κι επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν αρέσκεται στα λόγια αλλά μιλάει με έργα, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σήμερα θέτουμε στη διάθεση του κοινού αυτό το εμβληματικό έργο.” Το συγκεκριμένο έργο θα προσφέρει ασφαλή μεταφορά σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη σημερινή τελετή εγκαινίων στέλνοντας το δικό της μήνυμα στήριξης των ατόμων με αναπηρία, καθώς η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

“Διαπίστωσα με λύπη μου το τελευταίο καιρό να ασκείται φθηνή αντιπολιτευτική κριτική μέχρι και για αυτό το έργο, το οποίο είναι ένα έργο οικουμενικό και υπό κανονικές προϋποθέσεις θα πρέπει να μας ενώνει όλους. Προσωπική μου δέσμευση αυτό το έργο. Γνωρίζετε τους λόγους για τους οποίους έχω μία ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα αυτό και πιστεύω ότι σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα.” Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση του έργου.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ