Υγεία βιταμίνες: Για ποιον λόγο πρέπει να τρώμε περισσότερα εσπεριδοειδή


Υγεία βιταμίνες: Για ποιον λόγο πρέπει να τρώμε περισσότερα εσπεριδοειδή. Γνωρίζετε ήδη ότι τα εσπεριδοειδή είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα—γι’ αυτό και τόσοι πολλοί άνθρωποι φτάνουν για αυτά τα φρούτα κατά την περίοδο του ψύχους και της γρίπης.

Αλλά τα εσπεριδοειδή προσφέρουν και πολλά άλλα εντυπωσιακά οφέλη υγείας. Τα ζουμερά, πολύχρωμα φρούτα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά για εσάς, για να μην αναφέρω τη γεύση, που τα κάνουν μια μεγάλη προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή. Εδώ, κάποιοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσθέτετε περισσότερα εσπεριδοειδή στο πιάτο σας.

Οι γυναίκες πρέπει να στοχεύουν στην κατανάλωση περίπου 25 γραμμαρίων ινών την ημέρα, και τα εσπεριδοειδή μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε αυτό το στόχο. Ένα πορτοκάλι σερβίρει 2,3 γραμμάρια ίνες, ενώ ένα μανταρίνι έχει 1,6 γραμμάρια. Επιπλέον, περίπου τα 2/3 των ινών στα εσπεριδοειδή είναι διαλυτές ίνες, οι οποίες έχουν συνδεθεί με χαμηλότερη χοληστερόλη και βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης. Τα εσπεριδοειδή περιέχουν φλαβονοειδή, φυτικές ενώσεις που μπορεί να προάγουν την καρδιακή υγεία, λέει ο διαιτολόγος Keri Gans, συγγραφέας του The Small Change Food. Σε μια μελέτη ασθενών που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική παράκαμψη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Agriculture and Food Chemical, οι ερευνητές βρήκαν ότι το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά κόκκινο γκρέιπφρουτ βοήθησε στη μείωση της “κακής” χοληστερόλης LDL καθώς και των επιπέδων τριγλυκεριδίων.

Όπως τα αγγούρια, το καρπούζι και οι ντομάτες, τα εσπεριδοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (τα πορτοκάλια είναι 87% νερό και τα γκρέιπφρουτ 88%). Η κατανάλωση άφθονων υδάτινων τροφών, όπως τα εσπεριδοειδή, μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι, γεγονός που είναι σημαντικό για να ελαττώσετε τη δίψα σας, καθώς και για να σας βοηθήσει να καταναλώνετε αρκετά υγρά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να αποτρέψετε την αφυδάτωση και να βοηθήσετε τα συστήματα του σώματος να λειτουργούν σωστά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ