Καθηγητής Σ. Ζακυνθινός στο OPEN: Υπήρξε παρέμβαση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εκ των… έξω

Αποκλειστική συνέντευξη στην Μαριάνα Γεωργαντή – Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Σπύρος Ζακυνθινός αναφέρεται στους λόγους αποχώρησής του από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και μιλά για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και απαντά στο αν πιστεύει ότι ο ΕΟΔΥ έχει διπλά βιβλία για τα κρούσματα.

O διακεκριμένος καθηγητής που αποχώρησε από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων μίλησε αποκλειστικά στην Μαριάνα Γεωργαντή και ήταν χείμαρος καθώς κατήγγειλε παρεμβάσεις εκ των… έξω: «Υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις στην επιτροπή που εμένα τουλάχιστον δεν μου άρεσαν και που κατάλαβα ότι υπάρχει μια επίδραση εκ των… έξω» κατήγγειλε ο κ. Ζακυνθινός και τόνισε:

«Όταν η Επιτροπή λέει ότι πρέπει να γίνουν 1 εκατομμύριο τέστ στον πληθυσμό και η κυβέρνηση λέει έχω μόνο 1.000 τέστ, τότε η Επιτροπή αναγκάζεται να πάρει αποφάσεις μόνο με 1.000 τέστ».

Παράλληλα ο κ. Ζακυνθινός αναφέρει ότι αν η επιτροπή ακολουθεί τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας τότε γίνεται όπως λέει «συνένοχη», ενώ προσθέτει ότι υπήρξε αδικαιολόγητος εφησυχασμός.

Όπως αναφέρει μετά το δεύτερο lockdown υπήρξε εφησυχασμός και όχι προετοιμασία. Υπογραμμίζει ότι το lockdown είναι κίνηση απελπισίας. Όπως είπε έμπαιναν στη χώρα τουρίστες και εργάτες γης χωρίς έλεγχο.

Ο κ. Ζακυνθινός τόνισε ωστόσο ότι ο ΕΟΔΥ δεν κρύβει στοιχεία, μπορεί όμως όπως λέει να έχουν γίνει αμέλειες.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξή του

Είναι γεγονός ότι οι καταγγελίες του κ. Ζακυνθινού είναι εξόχως σοβαρές και θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης τόσο στην επιστημονική κοινότητα, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, αφού στη συνέντευξή του παρουσιάζει μια εικόνα απόλυτης ανοργανωσιάς του κρατικού μηχανισμού στη διαχείριση της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here