Σεξ άνδρας- γυναίκα: Σεξουαλική απόκριση

Σεξ άνδρας- γυναίκα: Σεξουαλική απόκριση. Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε τις φάσεις που περνούν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σε μια σεξουαλική συνάντηση, και με αυτό διαλύουμε ορισμένους μύθους που μπόρεσαν να ενισχύσουν η σεμνότητα και η ντροπή.

Οι πρόδρομοι της μελέτης της σεξουαλικής απόκρισης γυναικών και ανδρών και μετά από 12 χρόνια έρευνας, κατάφεραν να προσδιορίσουν ότι: Η σεξουαλική απόκριση είναι μια διαδικασία που έχει σαφή αρχή και τέλος.
Η σεξουαλική απόκριση ακολουθεί το ίδιο μοτίβο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, περνώντας τις ίδιες φάσεις. Επίσης μελέτησαν πώς, παρόλο που και οι δύο σεξουαλικές απαντήσεις περνούν από τέσσερις φάσεις, υπάρχουν διαφορές στη φυσιολογική αντίδραση των γεννητικών οργάνων.

Τα τέσσερα στάδια  είναι: Ενθουσιασμός. Οροπέδιο. Οργασμός. Ανάλυση. Στους άνδρες, η φάση διέγερσης ξεκινά όταν ο εγκέφαλος στέλνει μια «εντολή» μέσω του νωτιαίου μυελού στα γεννητικά όργανα. Σε αυτή τη φάση, το πέος ενός άνδρα γεμίζει με αίμα και γίνεται σκληρό, οι όρχεις ανεβαίνουν και το όσχεο πυκνώνει. Ομοίως, στην περίπτωση των γυναικών, σημάδια διέγερσης μπορεί να εμφανιστούν μεταξύ 10 και 30 δευτερολέπτων μετά την επεξεργασία των σεξουαλικών ερεθισμάτων. Αυτή τη φορά, όπως και στους άνδρες, μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη διάθεση, την κούραση … Όταν η γυναίκα μπαίνει στη φάση διέγερσης, αρχίζει να βιώνει κολπική λίπανση. Δεν είναι το μόνο πράγμα που συμβαίνει στον κόλπο, καθώς αυξάνεται επίσης σε μέγεθος και μήκος. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της γυναικείας διέγερσης είναι ότι τα στήθη διογκώνονται και οι θηλές σκληραίνουν και μπορούν να αλλάξουν χρώμα – πιο σκούρα.

Φάση οροπέδιο: προετοιμασία για τη συνάντηση. Στην περίπτωση των ανδρών, το πέος διογκώνεται ακόμη περισσότερο, οι όρχεις γίνονται μεγαλύτεροι. Στη φάση του οροπεδίου, ο εσωτερικός σφιγκτήρας της ουροδόχου κύστης είναι επίσης κλειστός , καθώς αυτό εμποδίζει την ούρηση να φτάσει στη σειρά της με εκσπερμάτιση. Η κλειτορίδα κρύβεται κάτω από την ακροποσθία που την προστατεύει, η μήτρα κινείται προς τα πάνω και η κολπική λίπανση συνεχίζεται. Τα μικρά χείλη του κόλπου πυκνώνουν και η γυναίκα μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται ορισμένους σπασμούς σε περιοχές όπως τα γεννητικά όργανα, η κοιλιά, τα πόδια.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here