Ένστικτο Διαίσθηση: Τι ακριβώς είναι και πότε να την εμπιστευόμαστε;


Ένστικτο Διαίσθηση: Τι ακριβώς είναι  και  πότε να την εμπιστευόμαστε;  Υπάρχει μια περιοχή στον εγκέφαλο που είναι υπεύθυνη για αυτό που αποκαλούμε διαίσθηση και είναι πολύ ισχυρή.  Ο όρος διαίσθηση αναγνωρίζεται  ως «την ικανότητα να γνωρίζει, να κατανοεί ή να αντιλαμβάνεται κάτι καθαρά και άμεσα, χωρίς την παρέμβαση του λόγου»

Και ίσως ο καλύτερος τρόπος να αρχίσουμε να δουλεύουμε στη διαίσθησή μας είναι να θέσουμε στον εαυτό μας δύο ερωτήσεις: Είμαι χαρούμενος; Είμαι ικανοποιημένος; Μόνο δύο από τις ατελείωτες ερωτήσεις που η διαίσθηση μπορεί να μας βοηθήσει να διερευνήσουμε, μετά να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να απαντήσουμε σε μια ειλικρινή και ξεκάθαρη, ναι! και στα δύο.

Μελέτη αναφέρει ότι το να είσαι πολύ έξυπνος είναι το κλειδί για την επιτυχία. Ωστόσο, σε πολλές στιγμές αυτή η προϋπόθεση δεν εκπληρώνεται, επειδή ακόμη και άτομα με πολύ υψηλό IQ ή με κάποια ζημιά στον διαισθητικό τους άξονα τείνουν επίσης να αντιμετωπίζουν προβλήματα ή εμπόδια στη λήψη αποφάσεων. Η απόρριψη της διαίσθησης ως χρήσιμο μέσο, ​​ειδικά όταν ο όγκος των πληροφοριών είναι τόσο μεγάλος που είναι αδύνατο να τις επεξεργαστεί με αναλυτικό και συνειδητό τρόπο, είναι να εγκαταλείψουμε το καλύτερο εργαλείο που έχουμε για αυτές τις καταστάσεις. Χωρίς αυτό, φαίνεται ότι γινόμαστε πιο εύθραυστοι, είμαστε πιο ευάλωτοι στη δημοσιότητα και δείχνοντας μεγαλύτερη δυσκολία στην εκμάθηση από λάθη, όπως υποστηρίζουν στη μελέτη.

Το να μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε τη διαίσθησή μας είναι σίγουρα πρακτική και χρειάζεται αφοσίωση όπως και η οικοδόμηση κάθε νέας συνήθειας. Αλλά η διαδικασία είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζουμε, και είναι επίσης πολύ ικανοποιητική, καθώς η διαίσθηση είναι ένα είδος συναισθηματικής εικασίας ή προαπόκρισης , το οποίο μπορούμε να ακονίσουμε με τη βοήθεια ορισμένων απλών τεχνικών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ