Κορονοϊός: Συναγερμός από την IBM – Χάκερς προσπαθούν να «χτυπήσουν» τα εμβόλια


Συναγερμό σήμανε η εταιρεία πληροφορικής IBM, η οποία προειδοποίησε χθες ότι ομάδες χάκερ έχουν ήδη βάλει στο στόχαστρό τους τις εταιρείες που εμπλέκονται στην αλυσίδα διανομής των εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η ΙΒΜ ανέφερε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε blog της, ότι έχει αποκαλύψει μια «παγκόσμια καμπάνια ηλεκτρονικού ψαρέματος (phising)» που επικεντρώθηκε σε οργανισμούς οι οποίοι σχετίζονται με την “αλυσίδα ψύξης” του εμβολίου κατά της COVID-19 – τη διαδικασία που απαιτείται, δηλαδή, για τη διατήρηση των δόσεων εμβολίου σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς “ταξιδεύουν” από τις φαρμακευτικές εταιρείες στα εμβολιαστικά κέντρα».

Η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο δημοσίευσε την έκθεση της IBM, προειδοποιώντας τα μέλη της Επιχείρησης Warp Speed ​​– της εθνικής αποστολής για τα εμβόλια της κυβέρνησης των ΗΠΑ – να είναι σε επιφυλακή. Η κατανόηση του τρόπου δημιουργίας μιας ασφαλούς «αλυσίδας ψύξης» είναι θεμελιώδης για τη διανομή εμβολίων που αναπτύχθηκαν από τις Pfizer και BioNTech, επειδή οι δόσεις πρέπει να αποθηκευτούν στους -70 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερες για να αποφευχθεί η αλλοίωσή τους.

Σύμφωνα με το Reuters, η μονάδα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της IBM δήλωσε ότι είχε εντοπίσει μια προηγούμενη ομάδα χάκερ που εργάζεται για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές της «αλυσίδας ψύξης», χρησιμοποιώντας σχολαστικά δημιουργημένα emails, που αποστέλλονται στο όνομα στελέχους της Haier Biomedical, μιας κινεζικής εταιρεία παροχής «αλυσίδας ψύξης», η οποία ειδικεύεται στην μεταφορά εμβολίων και στην αποθήκευση βιολογικών δειγμάτων.

Οι χάκερ έκαναν «μια εξαιρετική προσπάθεια», δήλωσε η αναλυτής της IBM, Claire Zaboeva, η οποία βοήθησε στη σύνταξη της έκθεσης. Οι χάκερς «ερεύνησαν σωστά τη μάρκα, τα μοντέλα και την τιμολόγηση διαφόρων ψυκτικών μονάδων της Haier».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ