Νέο βίντεο από τον σεισμό στη Σάμο: «Ραγίζουν καρδιές» από τις εικόνες καταστροφής

Σεισμός Σάμος: «Κόβουν την ανάσα» οι εικόνες από τον φονικό σεισμό στη Σάμο και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 30 Οκτωβρίου – Τι κατέγραψε επιστημονική αποστολή του ΕΚΠΑ στο νησί

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες καταστροφής από τον σεισμό και το φαινόμενο τσουνάμι που ακολούθησε στη Σάμο στις 30 Νοεμβρίου 2020, όπως καταγράφει το βίντεο με στιγμιότυπα που δημοσιοποίησε η επιστημονική επιστολή του ΕΚΠΑ στο νησί.

Στον θλιβερό απολογισμό του σεισμού, δύο μαθητές ηλικίας 15 και 17 ετών, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους ανάμεσα στα χαλάσματα. Η σεισμική δόνηση προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ενώ το νερό άνοιξε ερμητικά την πόρτα ενός σπιτιού. Το λιμάνι πλημμύρισε. Προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, αλλά και στο λιμάνι.

Στο τεύχος #21 του “Newsletter of Environmental, Disaster, and Crises Management Strategies” που εκδίδεται υπό την αιγίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι αποτέλεσμα μιας εποικοδομητικής συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ 50 και πλέον γεωλόγων, σεισμολόγων, φυσικών, γεωγράφων, ωκεανογράφων και πολιτικών μηχανικών της χώρας.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ