Κορωνοϊός – Ελλάδα: Πόσοι εξήλθαν των νοσοκομείων και πόσοι νοσηλεύονται


Μέχρι και χθες το βράδυ, 2 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με πληροφορίες, στα νοσοκομεία όλης της χώρας, νοσηλεύονταν 4.170 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων σε απλές κλίνες Covid περιθάλπονταν 3.279 ασθενείς, ενώ 891 βρίσκονταν σε ειδικές κλίνες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους 891 οι 621 ήταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Covid.
Επίσης, έγιναν 394 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, ενώ δόθηκαν 383 εξιτήρια.
Όσον αφορά στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος νοσηλεύονται περισσότεροι από 2.300 ασθενείς, από τους οποίους σχεδόν οι 320 περιθάλπονται σε ειδικές κλίνες, και με τους περισσότερους να είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σημειώνεται ότι μόνο στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων της Χαλκιδικής, της Κατερίνης και της Καβάλας νοσηλεύονται 1.416 ασθενείς, εκ των οποίων οι 220 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και ειδικές κλίνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός του κορωνοϊού εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε στη χώρα μας από τις 26 Φεβρουαρίου 2020 και μετά, με την πλειοψηφία των κρουσμάτων που σημειώθηκαν τις πρώτες ημέρες να σχετίζονται με ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία, η οποία ήταν μία από τις κυριότερες επιδημικές εστίες στην Ευρώπη, αλλά και με μία ομάδα προσκυνητών, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, όπως και επαφές των ατόμων αυτών.

Έκτοτε, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με τα κρούσματα της νόσου, ενώ έχει ήδη εκδώσει και επικαιροποιεί συστηματικά ενημερωτικό υλικό και εξειδικευμένες οδηγίες.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ