«Βόμβα» από ψυχολόγους: «Επικίνδυνο το δημοφιλές κινούμενο σχέδιο Peppa Pig»


Οι χαρακτήρες των εν λόγω κινουμένων σχεδίων εμφάνισαν στη συμπεριφορά τους συμπάθεια για τα «θύματα» μόλις στα μισά περιστατικά

«Καμπανάκι» κινδύνου κρούουν ειδικοί επιστήμονες για ορισμένα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων και το Peppa Pig.

Σύμφωνα με το Independent, μελέτη που εξετάζει το ποσοστό της βίας που υπάρχει σε σειρές και κινούμενα σχέδια, διαπίστωσε ότι προβλήθηκαν πάνω από οκτώ στιγμές πόνου και βίας σε μια επιλεγμένη σειρά ψυχαγωγικών προγραμμάτων που έχουν κοινό, κυρίως παιδικές ηλικίες.

Μάλιστα, οι χαρακτήρες των εν λόγω κινουμένων σχεδίων εμφάνισαν στη συμπεριφορά τους συμπάθεια για τα «θύματα» μόλις στα μισά περιστατικά, με έλλειψη ενσυναίσθησης να καταγράφεται σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Στο 79% των περιπτώσεων της μελέτης μάλιστα, υπήρξαν βίαιοι τραυματισμοί τους οποίους προκαλούσαν ανδρικοί χαρακτήρες. Οι ψυχολόγοι χαρακτήρισαν τα ευρήματα, «σοκαριστικά», καθώς το κοινό που απευθύνονται τα συγκεκριμένα κινούμενα σχέδια είναι παιδιά.

Ανάμεσα στα κινούμενα σχέδια που εξετάστηκαν από τους ψυχολόγους βρέθηκαν η γνωστή ταινία Toy Story 3 η ταινία του Disney Frozen, το Finding Dory η κινούμενη σειρά The Octonauts, αλλά και το Peppa Pig.

«Αυτά τα προγράμματα θα μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερα δείχνοντας περισσότερη ενσυναίσθηση όταν οι χαρακτήρες βιώνουν πόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ