Ωμοφαγική διατροφή: Τι είναι η ωμοφαγία


Οι ωμοφαγικές δίαιτες, και ιδίως ο ωμός βιγκανισμός, δεδομένου ότι είναι σπάνιο να καταναλώνουμε ωμά ζωικά προϊόντα, έχουν αποκτήσει μεγάλη δυναμική τα τελευταία 20 χρόνια. Άνθρωποι όπως ο Gabriel Cousens, ο Douglas Graham και η Mimi Kirk έχουν προβάλει ευρέως τα πλεονεκτήματα της ακατέργαστης διατροφής, με τα πρωτοποριακά βιβλία τους.

Το food blogging που αφορά στην ωμοφαγία, οι σχετικές ραδιοφωνικές εκπομπές και τα περιοδικά αυξάνονται όλο και περισσότερο, ενώ τα βίγκαν ωμοφαγικά και γκουρμέ ωμοφαγικά εστιατόρια, αλλά και μαθήματα μαγειρικής εμφανίζονται παντού.

Τι επιτρέπει όμως να καταναλώνουμε μία διατροφή τέτοιου τύπου, η οποία μπορεί να έχει συνδεθεί με θυμωμένους βίγκαν ακτιβιστές, αλλά τα πράγματα δεν έχουν ποτέ μόνο μία όψη.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε γνωρίσει σκληροπυρηνικούς οπαδούς και της αντίπερα όχθης, που απλά δεν μπορούν να φανταστούν κάτι εύγευστο, το οποίο να μην έχει μαγειρευτεί πρώτα. Είναι πεπεισμένοι ότι θα λιμοκτονούσαν ακολουθώντας μια ωμοφαγική διατροφή – κυρίως επειδή πιστεύουν ότι το μόνο που μπορούν να φάνε είναι μαρούλι και μήλα.

Ωστόσο, αυτό δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια καθώς, με λίγη δημιουργικότητα, η ωμοφαγία ανοίγει μια εντελώς νέα και υπέροχη εμπειρία φαγητού.
Σε μια διατροφή που βασίζεται στα ωμά τρόφιμα, μπορείτε να φάτε μόνο μη επεξεργασμένα τρόφιμα που δεν έχουν θερμανθεί πάνω από τους 46 βαθμούς, καθώς θεωρείται ότι τα τρόφιμα χάνουν τη θρεπτική τους αξία μόλις μαγειρευτούν πάνω από αυτήν τη θερμοκρασία, μιας και παρέχουν πολύτιμα ένζυμα όταν βρίσκονται στη φυσική τους κατάσταση.

Το ωμό φαγητό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να τρώτε μόνο γεύματα φρούτων – όπως για παράδειγμα, ένα πιάτο με έξι πορτοκάλια ή πέντε μάνγκο ή μερικές φράουλες και βατόμουρα. Ή, μπορεί να είναι τόσο περίπλοκο και φανταχτερό όσο ένα ακατέργαστο σοκολατένιο γλυκό με σαντιγί από κάσιους.
Φυσικά, μπορείτε να κρατήσετε ένα ωμοφαγικό διαιτολόγιο σε ακόμα απλούστερη εκδοχή συνδυάζοντας πράσινα smoothies και μεγάλες σαλάτες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ