Κορονοϊός: Συνεχίζουν σε κατάσταση ασφυξίας οι ΜΕΘ της Βορείου Ελλάδας – Ποιες οι συνθήκες σε Αττική


Τόσο οι λοιμωξιολόγοι όσο και το κυβερνητικό επιτελείο, αναλύουν μέρα με τη μέρα τα νέα στοιχεία καθώς πλησιάζει η στιγμή των αποφάσεων για την σταδιακή άρση του lockdown

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στις Μονάδες Εντατική Θεραπείας, της χώρας και ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζουν να λειτουργούν σε κατάσταση «ασφυξίας» με ελάχιστες κλίνες να είναι άδειες.

Τόσο οι λοιμωξιολόγοι όσο και το κυβερνητικό επιτελείο, αναλύουν μέρα με τη μέρα τα νέα στοιχεία, καθώς πλησιάζει η στιγμή των αποφάσεων για την σταδιακή άρση του lockdown, όμως για το πώς θα πραγματοποιηθεί αναμένεται θα παίξει καθοριστικό ρόλο τόσο το βάρος που σηκώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο και τα νέα κρούσματα που εμφανίζονται σε καθημερινή βάση.

Σημειώνεται ότι τη Πέμπτη (3/12), υπήρξε νέο αρνητικό ρεκόρ με 622 διασωληνωμένους συμπολίτες μας, ενώ τα κρούσματα παρουσίασαν μικρή κάμψη με 1.882 νέα. Ταυτόχρονα, στη Θεσσαλονίκη, το ιικό φορτίο συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα υψηλό με την συμπρωτεύουσα να είναι πρώτη στα νέα κρούσματα με 428 μέσα σε 24 ώρες.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr η πνευμονολόγος, διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα σχολίασε τον αριθμό των διασωληνωμένων που φαίνεται να μην υποχωρεί, παρόλο που εδώ και σχεδόν ένα μήνα βρισκόμαστε σε καθεστώς lockdown και τα νέα κρούσματα παρουσιάζουν μια κάμψη, ανέφερε πώς οι ασθενείς που εισέρχονται στις ΜΕΘ, «μένουν για πολύ καιρό».

«Και πέντε ασθενείς να μπαίνουν επιπλέον, δεν βγαίνουν αρκετοί. Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 3.000 κρούσματα ασθενών που νοσηλεύονται σε κοινές κλίνες Covid, οπότε λογικό είναι ένα ποσοστό από αυτούς να χρειαστούν ΜΕΘ». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ελπίζουμε να δούμε μείωση το επόμενο διάστημα».

Αναφορικά με τη πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για το πόσο μπορεί να αντέξει σε αυτούς τους ρυθμούς, η κ Γκάγκα εξήγησε ότι όλα εξαρτώνται από τα νέα κρούσματα. «Αν τα κρούσματα διατηρηθούν σε μικρούς αριθμούς το σύστημα θα αντέξει», ενώ συμπλήρωσε ότι όλα είναι θέμα «ρυθμού των ροών».

Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής εμφανίστηκε καθησυχαστική, χωρίς όμως διάθεση εφησυχασμού. «Η κατάσταση στο νοσοκομείο «Σωτηρία», από άποψη κλινών Covid είναι καλή καθώς υπάρχουν αρκετές, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν 15 κενά κρεβάτια. Αυτή τη στιγμή η Αττική δεν πιέζεται και ελπίζω να συνεχίσει αυτό, γιατί αν όχι, θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ