Απαγωγή Λεμπιδάκη: Αθωώθηκαν δύο από τους 12 κατηγορούμενους

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Αρκετά πιο ήπια από την πρωτόδικη είναι η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο για την απαγωγή του επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα η κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» μετατράπηκε σε «συμμορία» κατηγορία που είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Το Δικαστήριο έκρινε αθώους, λόγω αμφιβολιών δύο από τους κατηγορούμενους την αθώωση των οποίων είχε προτείνει λόγω αμφιβολιών και η εισαγγελέας.

Ειδικότερα αθώος κρίθηκε ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης που διαμένει στην Αθήνα, πρώην γαμπρός του φερόμενου ηγετικού στελέχους.

Πρωτόδικα ο 41χρονος είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια στην αρπαγή, απλή συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης και εγκληματική οργάνωση υπό τη μορφή της συγκρότησης και είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 11 ετών. Είναι ο ένας εκ των δύο πρωτόδικα καταδικασθέντων, για τον οποίο η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα υπό όρους.

Αθώος κρίθηκε επίσης ένας 43χρονος Ρεθυμνιώτης που διαμένει στην Αθήνα, και ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια στην αρπαγή, απλή συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης, εγκληματική οργάνωση υπό τη μορφή της συγκρότησης.

Είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 11 ετών και είναι ο έτερος κατηγορούμενος που πήρε ανασταλτικό στην έφεση υπό όρους.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά. Ακολούθως το δικαστήριο θα αποφασίσει σε ποιους θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά, για να καθοριστούν στη συνέχεια οι ποινές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ