Γεωργιάδης για εστίαση: Αν ανοίξουμε τώρα κινδυνεύουμε με lockdown για άλλους πέντε μήνες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν άφησε πολλές ελπίδες για να ανοίξει η εστίαση επισημαίνοντας τους κινδύνους που υπάρχουν από μια τέτοια απόφαση.

Αν ανοίξει η εστίαση ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί lockdown ακόμη και 5 μηνών είπε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως εξήγησε τρώμε χωρίς μάσκα και λόγω κρύου θα είναι σε κλειστό χώρο που αυξάνει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν και τον χειμώνα να αερίζονται καλά οι χώροι εστίασης και να μπορούν να κάθονται και έξω.

Για τον λόγο αυτό, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και την επιδότηση 5.000 ευρώ για τα θερμαντικά διευκρινίζοντας ότι το ποσό θα είναι ακατάσχετο.

Για τα εποχιακά καταστήματα ζήτησε να να γίνει σωστή διαχείριση της εικόνας με ευθύνη να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού και παραβιάσεις των μέτρων, διαφορετικά, όπως είπε, θα χρειαστεί να ξανά κλείσουν.

Για την εστίαση, ο υπουργός δεν άφησε πολλές ελπίδες, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι δεν θα ανοίξει στις γιορτές. Όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί lockdown ακόμη και 5 μηνών.

Εξήγγειλε, ακόμα, ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχο παντού, ενώ επόμενος στόχος της κυβέρνησης, «η δεύτερη γραμμή» όπως είπε είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, λουλούδια και κομμωτήρια. Απέφυγε όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ