Πέτσας εμβόλιο: Πότε φτάνουν τα πρώτα εμβόλια- ποιοι έχουν προτεραιότητα


Πέτσας εμβόλιο: Πότε φτάνουν τα πρώτα εμβόλια- ποιοι έχουν προτεραιότητα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  αναφέρθηκε στην περίοδο παραλαβής του εμβολίου αλλά και στην σειρά των πολιτών οι οποίοι θα το λάβουν πρώτοι. 

Συγκεκριμένα, είπε:” Το ένα μετά το άλλο μια σειρά εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή που θα πάνε στις άλλες χώρες της Ε.Ε., με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρος του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.”  “Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία, έχουμε ανακοινώσει 1018 εμβολιαστικά κέντρα ανά επικράτεια. Εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως 2.117.440 πολίτες. Αυτό που προέχει είναι να πάρουμε την πρώτη δόση αρχές Ιανουαρίου. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε την έγκριση από τους αρμόδιους οργανισμούς που εγκρίνουν την ασφάλεια των εμβολίων. 

Έχουμε 25 εκ. εμβόλια εξασφαλισμένα από την προαγορά που έχει γίνει – δεδομένου ότι έχουμε δύο δόσεις που πρέπει να πάρει κάθε πολίτης προκειμένου να αναπτύξει την ανοσία- αυτό σημαίνει ότι υπερκαλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού για εμβόλιο που θα είναι εθελοντικό  και όχι υποχρεωτικό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και συμπλήρωσε: “Είναι αυτονόητο ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms είτε διαδικτυακά είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων.”

Σημείωσε επίσης ότι θα γίνει καμπάνια ενημέρωσης, προκειμένου να πειστούν οι πολίτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. ” Το ένα μετά το άλλο μια σειρά εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή που θα πάνε στις άλλες χώρες της Ε.Ε., με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρος του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ