Μισώ τον…: Το να μισείς κάποιον σε κρατά συνδεδεμένη με αυτόν


Μισώ τον… : Το να μισείς κάποιον σε κρατά συνδεδεμένη με αυτόν. Είναι ανθρώπινο να μισείς κάποιον που μας έκανε πολύ κακό. Ωστόσο, αυτό είναι ένα συναίσθημα που φυλακίζει και βλάπτει περαιτέρω τον κομιστή του. 

Πιστεύουμε ότι όταν κάποιος μας βλάπτει σοβαρά ή μας προδίδει, η μόνη απάντησή μας μπορεί να είναι να τον  απογοητεύσουμε και να ταχθούμε εναντίον του, γιατί αυτό του αξίζει. Δεν συνειδητοποιούμε ότι το μίσος σε ένα άτομο μας κρατά συνδεδεμένους μαζί του και ότι ο μόνος τρόπος να ελευθερωθούμε είναι να συγχωρήσουμε και να αφήσουμε, με συμβολικό τρόπο, αυτήν την εμπειρία.

 

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να ξέρετε ότι είναι απολύτως ανθρώπινο να διατηρούμε συναισθήματα μίσους απέναντι σε εκείνους που μας πληγώνουν. Τα συναισθήματά σας είναι έγκυρα και έχετε το δικαίωμα να τα αισθανθείτε. Είναι ακόμη κατανοητό ότι θέλετε να τιμωρήσετε αυτό το άτομο. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι, μισώντας, είστε οι τιμωρημένοι. Λένε ότι το να κρατάς μνησικακία είναι σαν να κρατάς έναν καύσιμο στο χέρι σου και να περιμένεις τον άλλο να καεί και είναι απολύτως αλήθεια. Εσείς ζείτε κάθε μέρα με αυτό το σκοτάδι μέσα σας, εσείς συνεχίζετε να ξαναζείτε πόνο, προδοσία και επιθετικότητα σε καθημερινή βάση. Με αυτόν τον τρόπο, παραμένετε αλυσοδεμένοι σε αυτό το άτομο που μισείτε τόσο πολύ, οι πράξεις του συνεχίζουν να οδηγούν και να ρυθμίζουν το δώρο σας και δεν είστε ελεύθεροι.

Δεν είναι όλα τα αδικήματα εξίσου σοβαρά, οπότε σε ορισμένες περιπτώσεις η απελευθέρωση θα είναι πιο περίπλοκη από ότι σε άλλες. Για να γίνει αυτό, το πρώτο και ουσιαστικό βήμα είναι να αποδεχτούμε τι συνέβη. Αποδεχτείτε το ως μέρος της ιστορίας σας, ώστε να μπορείτε να προχωρήσετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ